NEPŘÍJEMNĚ SE TO BLÍŽÍ ANEB BUDOUCNOST PATŘÍ KRÁLÍKÁRNĚ

Uveřejněno dne 27 května 2021 000 14:18

Michael Werner-Boelz, německý politik ze strany Zelených a současně z Božího dopuštění také šéf místní části Sever v německém Hamburku, vyhlásil válku rodinným domům. Dokud prý bude ve funkci, tak už žádný takový projekt nedostane stavební povolení.

Logicky. Protože tento typ obytné budovy je prokazatelně neefektivní, a to jak z hlediska zastavěné plochy, tak i ubytovací kapacity a spotřeby energie. Budoucnost patří králíkárně. Tak nějak podobně to stojí, černé na bílém, i v koaliční dohodě rudo-zelené vlády Hamburku, zvolené loni na jaře.

„Ve vícepodlažních bytových domech může být podstatně většímu množství rodin, anebo lidem, kteří hledají nový domov, nabídnuto bydlení, a to na stejné ploše, jak v rodinných domech,” řekl Werner-Boelz v rozhovoru pro časopis Welt. A aby nikdo nezůstal na pochybách, o koho mu skutečně jde a koho tím náznakem o „lidech hledajících domov” myslel, rozvinul svou tezi v dalším rozhovoru, tentokrát pro Hamburk Abendblatt. Hamburk je, podle něj, „městem touhy po nově příchozích”.

Tady vidíme celou politiku Zelených (a ostatních ultraliberálů) v kostce. Postupně zbavit běžné, pracující lidi dalšího kousku svobody – samostatného, nezávislého bydlení „ve svém”. Dotlačit je do nájemních smluv. Tedy do nejistého, závislého postavení a pod větší kontrolu. Přilákat lidi nekompatibilní kultury a důkladně je promísit s domácí populací. Nacpat to vše do činžáků, ve kterých se budou, vlivem nedostatku místa, soukromí a pokud možno v trvalé karanténě velice intenzivně obohacovat…

Je otázkou, co takové radikální politice řeknou Němci mimo zelený Hamburk. Podle Spolkového statistického úřadu je 31% z bytů, registrovaných v Německu v rodinných domcích. A touha po vlastní střeše nad hlavou, s kouskem trávníku rozhodně neustává. Stále zůstává snem (i když ne vždy dostupným) většiny tamějšího obyvatelstva.

Zdánlivě by se mohlo mávnout rukou, nad úlety jednoho úchyla na vzdálené radnici někde v Německu. Ať si to, spánembohem, Germání užijou…  Jenže Zelení u sousedů nebezpečně sílí a už pošilhávají po spolkové vládě. Od roku 2019 jsou celoněmecky nejsilnější stranou v průzkumech volebních preferencí.  Nijak přitom neskrývají, že to, co si nazkoušeli na aktivistických radnicích, hodlají přenést do politiky celostátní. Volby do Spolkového sněmu v zemi, s níž máme 818,8 km  dlouhou hranici, jsou plánovány už na 26. září.

Blíží se to k nám a velmi rychle.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist