Na třesoucí se Evropany se tlačí, aby pořád věřili na globální oteplování

Uveřejněno dne 1 června 2021 000 12:33

S tím, jak se globální teploty nadále zatvrzele odmítají podřídit alarmistickým předpovědím, tak klimatičtí katechetové na lidi zažívající ten drsný chlad posledních měsíců evropského studeného jara naléhají, aby neztráceli víru v oteplování.

Duben 2021 byl v Evropě nejchladnější od roku 2003, kdy průměrné měsíční teploty byly 0,9°C pod průměrem 1991-2020. Tak co byste měli říkat dalším členům rodiny pochybujícím o klimatické změně jen proto, že všude kolem nich je sníh?

V první řadě duben 2021 nebyl prvním dubnem od roku 2003, který byl chladnější než průměr. Evropa v dubnu 2017 zažila zimní podmínky, které dost připomínaly to, co jsme viděli v minulém měsíci, kdy celoevropské měsíční teploty byly 0,7°C pod průměrem.

Také globálně byl duben 2021 o 0,2°C teplejší než průměr, ač ne tak teplý jako posledních 5 let (2016-2020) a jak to bylo roku 2010.

Podle vědce pro klimatické re-analýzy Juliena Nicolase, který pracuje na sledování teplot ve službě klimatické změny EU Copernicus (C3S), „by člověk neměl ze zřetele ztrácet širší obraz.“

Nicolas poukazuje, že „to studené dubnové počasí v Evropě přichází v patách teplé vlně z konce března, která v některých částech Evropy přinesla rekordně vysoké teploty,“ a navíc „k faktu, že když se klima otepluje, tak to neznamená, že Evropa nemůže zažívat studené apríly, znamená to jen, že takové měsíce jsou pořád méně a méně pravděpodobné.“

Více si přečtěte: https://www.forbes.com/sites/emanuelabarbiroglio/2021/05/19/2021-european-cold-spring-does-not-mean-climate-change-is-fake/

Samozřejmě, jen na události studeného počasí se může pohlížet jako na místní úchylku. Ale vlny horka jsou vždy součástí toho širšího obrazu, je to tak? Na březnové vlny teplého počasí na pár místech Evropy je třeba pohlížet jako na jednoznačné důkazy globálního oteplování.

Měsíční teplotní rekordy šířící se Evropou pod horkou kupolí zachvátily Evropu

V nejméně třech zemích překonali březnové teplotní rekordy všech dob.

By  Matthew Cappucci April 2, 2021 at 3:06 a.m. GMT+10

Teploty ve značné části Evropy překonávají o 20 stupňů či více průměr, neboť tepelná kupole počátku sezóny, čili systém nesmírně vysokého tlaku v atmosféře ve výšce několika mil, který pod sebou zadržuje teplo, zůstává nad touto oblastí zaparkovaný. Měsíční rekordy padly nejméně ve třech zemích, jelikož region si ochutnal to, co by mohlo být další anomálně horké léto, které nás čeká.

Je tomu tak, protože ty série teplotních rekordů, které nad-proporcionálně překonávají vznik chladných extrémů, jsou převážně produktem měnícího se klimatu a podmínek na planetě, jejíž teploty směřují k horku.

Čtěte více: https://www.washingtonpost.com/weather/2021/04/01/europe-record-warm-heat/

Mají-li lidé předpovídající nadcházející ochlazování pravdu, tak se v nadcházejících letech můžeme těšit na další eskamotérství a směšné snahy o utvrzování v klimatické víře.

Guest essay by Eric Worrall

Zdroj: https://wattsupwiththat.com/2021/05/23/shivering-europeans-urged-to-keep-the-faith-on-global-warming/

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist