Němce smrdí české jádro, ale ruský plyn jí voní

Uveřejněno dne 3 června 2021 000 12:39
Německo má perfektní ministryni životního prostředí. Jmenuje se Svenja Schulze. Je férová, neúplatná, a jde jí jen o životní prostředí a klimatickou neutralitu. Tak určitěěěě.

Na úvod vysvětlení, proč vlastně píšu tenhle blog. Přečetla jsem si článek o tom, že zmíněná německá ministryně chce bojovat proti jaderným elektrárnám v zahraničí. Je prý mýtus, že by jádro mohlo pomoci najít cestu ven z klimatické krize. „Jaderná energie není ani bezpečná, ani čistá. Budoucnost je v oblasti obnovitelné energie,“ řekla ministryně.

Nejsem si jistá, že je to tak jednoduché, ale budiž. Navíc jsem si řekla, že je ministryně nejspíš zelená, takže holt naivistická, a víc jsem to nechtěla řešit. Potom jsem si ale všimla, že ministryně není zelená, ale je z SPD, tedy z německé sociální demokracie. A tak jsem vyzkoušela jednu věc, a sice napsala jsem do Googlu hesla Svenja Schulze Nord Stream 2.

Zajímalo mě totiž, jestli náhodou za protijadernou rezolutností ministryně Schulzové nestojí něco jiného, než starost o bezpečí a klima.

A ejhle, hned první odkaz, který na mě vyskočil, byl ze serveru cleanwireenergy.org, což je evidentně nějaký server zabývající se ochranou klimatu. A článek pojednával o tom, že naše milá klimatická bojovnice Schulzeová nebojuje jen proti jádru, ale také proti snahám o zastavení výstavby plynovodu Nord Stream 2, kterým poteče do Evropy spousta plynu z Ruska.

https://www.cleanenergywire.org/news/german-environment-minister-favour-nord-stream-2-completion

Podle naší milé klimatické bojovnice Schulzeové prý Německo potřebuje zemní plyn na přechodné období, když opouští uhlí a jadernou energii, než se stane klimaticky neutrální. Tak určitěěě..

Je to další příklad neuvěřitelného „zeleného“ pokrytectví, kdy ta ženská chce dokonce i okolním zemím bránit ve využívání jaderných elektráren, zaštiťuje se přitom obnovitelnými zdroji a klimatem, ale přitom je ve skutečnosti jejím jediným cílem protlačit do Německa a možná i do dalších zemí maximum ruského plynu. Tedy suroviny, která je z klimatického hlediska nejspíš ještě horší než uhlí.

Znovu musím připomenout šílenou záležitost, kdy německá spolková země Meklenbursko-Přední Pomořansko vytvořila Nadaci pro ochranu klimatu a životního prostředí MV. Ta si stanovila za cíl podporu energetické transformace, rozvoj akumulačních technologií či vzdělávání v oblasti ochrany klimatu. Ve skutečnosti je ale jejím jediným cílem zajistit dokončení plynovodu Nord Stream 2. A právě proto do této nadace nalila 20 milionů euro ruská firma Gazprom, která plynovod staví. (Jen pro osvětlení třeba u nás má nadace povoleno utratit na svůj provoz až 10% vkladů. Jak je to v Německu zatím netuším, ale bude to asi podobné.)

Světe div se, zemskou ministerskou předsedkyní Meklenburska-Předního Pomořanska, která nadaci založila, je jakási Manuela Schwesigová. Samozřejmě také členka německé SPD.

Tohle jsou naprosto neuvěřitelné „prasárny“ jak z hlediska ekologie, tak z hlediska politiky. Důkazy samozřejmě nemám, ale že by to obě německé sociální demokratky dělaly bez nějaké finanční motivace, tomu věřím zhruba stejně, jako že David Rath měl v té krabici skutečně víno.

Je to nechutné. A můžeme jen čekat, kdy paní Schulzeová začne někde něco vykřikovat proti Temelínu či Dukovanům. A proto píšu tenhle blog. Třeba si pak na něj někdo vzpomene. A pošle paní Schulzeovou někam, třeba do Ruska. Plynovodem.

p.s. Budu sledovat, kteří politici budou tlačit plyn u nás. Vsadím se, že rétorika bud hodně podobná.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist