Politička strany Zelených se omluvila za to, že v dětství chtěla být indiánským náčelníkem

Uveřejněno dne 3 června 2021 000 12:56

Strana Zelených v Berlíně je kritizována rovněž za nedostatek kandidátů z menšin.

Vrcholná kandidátka Zelených v nadcházejících volbách v Berlíně Bettina Jarasch dostala během sezení otázek a odpovědí dotaz, čím chtěla být v dětství, a její odpověď „indiánským náčelníkem“ vyvolala pobouření v levicových kruzích, které pohlíží na její přiznání jako na politicky nekorektní.

Poté, co členové její levicové strany i ostatní levicová seskupení začali její komentáře odsuzovat, tak v sobotu na stranické konferenci prohlásila: „Musím se ještě hodně učit.“

Podle Die Welt mluvila také o „nedomyšlených vzpomínkách na dětství“ jako o důvodu za její odpovědí na tuto otázku.

Redaktor Tagesspiegel Julius Betschka byl tím, kdo původně vystavil „indiánský“ komentář Jarsch na Twitter, ale i ten strhl na této platformě lavinu odporu. To se považuje podobně jako natření se černým make-upem za „kradení kultury“ a to je cosi, co je mnohými levičáky odsuzováno jako diskriminační a rasistické.

Německá společnost je však známa svou hlubokou fascinací kulturou Domorodých Američanů, což trvá už desetiletí, a děti se v této zemi běžně oblékají za Domorodé Američany.

Nedostatek diverzity ve straně Zelených?

To ale nebyla jediná politická debata o identitě, která na kongresu strany Zelených vyvolala politickou debatu. Za pozornost stálo i to, že na prvních sedmi místech seznamu kandidátů do spolkových voleb v této spolkové zemi nebyl žádný kandidát migračního původu.

Je dost zajímavé, že zrovna Strana Zelených podporovala návrh, že by ve všech správních orgánech v Berlíně měly být migrační kvóty, avšak ten samý standard zjevně neplatí pro kandidáty politické funkce.

Ale jednoho mužského kandidáta na dně tohoto seznamu se při těch výsleších ptali, proč si myslí, že je lepším kandidátem než mladá žena migračního původu? Podle Betschka byli všichni muži, kteří konkurovali proti ženám, tázáni, zda vyznávají teorii „kritičnosti k mužnosti.“

Bývalý Zelený poslanec Özcan Mutlu, který na stranickém kongresu neúspěšně žádal o místo v seznamu kandidátů za tuto zemi, po proběhnuvší akci vyvodil zklamaný závěr.

„Myslel jsem si, že rozmanitost a diverzita je pro mé Zelené, se kterým jsem bojoval za rovnost a diverzitu po skoro 30 let, něčím více než jen prázdnou frází,“ uvedl Mutlu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist