Němečtí Zelení požadují právo volit pro cizince a více peněz na integraci

Uveřejněno dne 3 června 2021 000 12:57

Podle Fliz Polat z německé strany Zelených je zapotřebí nového zákona, který by potenciálně mohl dát volební právo cizincům bez německého občanství.

Parlamentní skupina Zelených v Bundestagu volá po větších právech pro cizince a po větším financování integračních organizací, čímž by se mohl radikálně přetvořit demokratický proces v zemi.

Mluvčí strany Zelených pro integrační politiku Filiz Polat vyzvala, aby v místních volbách měli volební právo i občané neevropských zemí, a k anti-diskriminačnímu zákonu ve spolkové vládě. Kdyby takový zákon vstoupil v platnost, tak by potenciálně mohl dát volební práva všem cizincům žijícím v Německu, i když nemají německé občanství. Podle toho, jak bude vypadat konečná podoba takového zákona, by ilegální migranti, i ti určení k deportaci, mohli při volbách potenciálně volit. Takový krok by měl podle očekávání posloužit jako extrémní vzpruha pro levicové, pro-migrační strany jako strana Zelených.

Podle Polat je zapotřebí také přijmout spolkový zákon o účasti, který stanoví závazné kvóty pro „nedostatečné přítomné skupiny“ ve spolkové veřejné správě.

„Musíme odpovědět na ten strukturální problém strukturálními opatřeními,“ řekla tato mluvčí strany. „To např. znamená ustoupit od krátkodobého financování projektu na trvalé financování takových organizací.“

Podle Polat je zapotřebí nového národního zákona. „Němečtí občané by měli mít možnost volby dvojího občanství a pravidlo závaznosti by se mělo bez jakýchkoliv když a ale zrušit.“

„Pravidlo závaznosti“ je o tom, že německý zákon zavazuje děti určitých zahraničních rodičů, aby se do svých 21. narozenin rozhodly mezi německým a zahraničním občanstvím.

Navíc zopakovala výzvu ke zvýšení kvót ve veřejné správě a o evidenci dat, dokládajících, jak je který státní orgán diverzifikovaný, hlásí Junge Freiheit.

„Měřítka pro evidenci kvót by mohla být dobrovolná a ochrana dat v souladu s vlastním sdělením o rasistické zkušenosti,“ řekla.

Německé strany čím dál více volají po kvótách ve veřejné správě pro lidi zahraničního původu a migranty, což může být v rozporu s německou ústavou, která požaduje, aby veřejná správa zaplňovala místa na základě zásluh a nikoliv, aby kritéria byla doplňována věcmi jako pohlaví nebo rasa. 

Letos se 13. integrační summit konal v digitální formě. Zasedání vedla integrační komisařka spolkové vlády Annette Widmann-Mauz (CDU). K diskutovaným tématům kromě jiného patřily strategie pro větší účast cizinců ve zdravotním systému, v kultuře, v médiích a ve sportu.

Vůdkyně strany Zelených Katrin Göring-Eckhardt během summitu volala po větším úsilí státu po zlepšení šancí pro imigranty.

„Pro barevné lidi a lidi imigračního původu je pořád příliš mnoho dveří zavřených,“ řekla tiskové agentuře AFP. „Musíme se toho konečně chopit strukturálně, abychom dosáhli v naší imigrační společnosti reálných změn.“

Zdroj

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist