Bílé ženy musí uhnout z cesty cizinkám, aby ty se dostaly k moci, nařizuje švédská strana Zelených

Uveřejněno dne 9 června 2021 000 10:13

Mluvčí švédské strany Zelených Märta Stenevi se dožaduje, že aby se dostaly k moci ženy ze zahraničních menšin, tak jim musí švédské domorodé bílé ženy uhnout z cesty.

Stenevi své prohlášení učinila během podcastem vysílaného interview, když se jí ptali na rozdíly mezi volebními vzory mužských a ženských voličů v zemi.

Podle Stenevi se mezi švédskými muži začíná projevovat „alarmující trend,“ že se stávají konzervativnějšími a že si myslí, že Švédsko je už dnes dostatečně „rovné“, hlásí Aftonbladet.

Když se jí ptali, proč pro Zelené hlasuje o tolik více žen než mužů, tak Stenevi konstatovala, že by mohlo jít o moc, a vysvětlovala, že ti s „privilegii“ se mohou cítit novým přerozdělením moci ohroženi.

Zašla ještě dále, když řekla, že nejenže švédští muži se musí vzdát moci, ale musí to udělat i domorodé švédské bílé ženy: „Mají-li se v zahraničí narozené ženy dostat k moci, budou jim muset bílé domorodé ženy uhnout z cesty.“

Členové švédské strany Zelených podobné komentáře pronášeli už v minulosti, jako když roku 2018 členové místní strany Zelených ve městě Eslöv navrhovali, že by domorodí Švédové, kteří mají problémy s multikulturalismem, měli ze země odejít.

„Vždyť zase jiná strana by chtěla imigranty přesvědčovat, aby se přestěhovali oni,“ řekl předseda místních Zelených Lars Ahlfors, odkazujíc tak na Švédské demokraty zaměřené proti masové migraci, s dodatkem: „My si myslíme, že když vás multikulturalismus netěší, tak by se mělo využít té příležitosti, aby se vám s tím vysídlením pomohlo.“

Zelení z Eslöv se ale poté za prohlášení učiněná Ahlforsem omluvili a později tvrdili i to, že šlo o satiru.

Loni dělali Zelení v jižním kraji Skåne novinové titulky, když navrhli, že když polská pro-rodinná a proti masové migraci zaměřená vláda zařizovala zavedení nových restrikcí na potraty, tak by švédští daňoví poplatníci měli za polské ženy zaplatit účet, aby tu proceduru mohly podstoupit ve Švédsku.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist