Žijeme v jednom z nejchladnějších a k životu nejnepřívětivějších období Země

Uveřejněno dne 14 září 2021 000 11:39

NOAA zveřejnila graf průběhu teplot v zemské historii, které bývaly obvykle daleko vyšší než ty dnešní. Minulé teploty byly většinou příliš horké pro ledovcové příkrovy nebo zamrzlé oceány.

Webová stránka NOAA Climate.Gov: „Fanerozoický eon (období moderního života) čili zhruba poslední půlmiliarda let, kdy průměrné globální teploty celé planety opakovaně stoupaly na 27°C i 32°C, tj. většinou příliš horké pro ledovcové příkrovy nebo zamrzlé oceány.

„Předběžné výsledky z projektu Smithonianského institutu vedeného Scottem Wingem a Brianem Hubertem ukazují průměrné teploty povrchu Země za více než 500 milionů let. Po většinu té doby byly globální teploty příliš horké (červená část křivky), aby mohly existovat trvalé polární ledové čepičky. Posledních 50 milionů let je výjimkou.“

Jak mnozí klimatičtí vědci a skeptici rozsáhle referovali, nejsou dnešní globální teploty, co se týče horka, neobvyklé nebo výjimečné.

Vědci, jak z NOAA, tak ze Smithoniánského institutu byli tedy nuceni uznat realitu, že ve skutečnosti jsou současné globální teploty značně pod tím, co bývalo v minulosti.

Jejich aktualizovaný (upravený) teplotní graf, jak byl publikován v tomto článku, jasně zobrazuje moderní teploty značně nižší než ty v minulých teplejších obdobích.

Kromě toho, že jsou pod těmi v minulosti, tak graf rovněž ukazuje, že představa o „stabilním“ klimatu je pitomost. Klima se vždy mění a to platí i pro dnešní klima.

To je jen další případ tohoto neopominutelného faktu, který Zelení aktivisté a hrabiví protekční baroni dotovaných obnovitelných energií tolik nenávidí.

Zdroj

Reakce
  1. 3 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist