Peklo od elektrického autobusu v německém Hanoveru, explozivní požár

Uveřejněno dne 20 října 2021 000 22:14

Jen den před zprávy od EIKE o požárech e-vozidel v Číně, postihla kletba elektro-vozů i německý Hanover.

Požár v autobusovém depu v Hanoveru způsobil škody za miliony eur. Podle hasičů požár vypukl v sobotu odpoledne u dopravní společnosti Üstra, kde elektrické autobusy parkovaly.

Podle mluvčího Üstra Udo Iwanneka způsobil požár škody za milion eur. Pět e-busů, dva hybridy a dva spalovací motory byly zničeny stejně jako budova a nabíjecí stanice.

Podle Evropského institutu pro klima a energetiku (EIKE) chce městská správa Hanoveru ve snaze snížit vzdušné znečištění do roku 2023 provozovat v městském centru jen e-busy a nakupuje 50 nových vozidel.

E-busy, jak se ukazuje, se vznítí velice rychle. Např. minulý měsíc explozivní požár zničil čtyři autobusy kyvadlové dopravy:

Opravdu to není dobrý nápad parkovat e-busy blízko jeden druhému.

Podle Jörna Künzle na Facebooku:

Ač k požárům může dojít kdekoliv, začnou být kritické a nebezpečné, když se do toho připletou e-vozidla. Postižená baterie funguje jako silný akcelerátor požáru kvůli řetězové reakci a musí navíc zcela vyhořet, což může také zabrat až dva dny. V únoru se bavorský Kulmbach stal prvním německým městem, které kvůli tomu pro e-auta zavřelo podzemní garáže.

I přes mnoho otázek kolem e-mobility ji Hanover za každou cenu protlačuje, a ještě více pod jeho Zeleným starostou Belitem Onayem. Spousta technických a praktických problémů spojených s elektro-mobilitou není ani zdaleka vyřešených. A každý, kdo je alespoň trochu s tímto tématem obeznámen, ví, že e-mobilita není žádným způsobem tak dobrá, jak nám podstrkují, že máme věřit, i z hlediska ochrany životního prostředí a „klimatu“. A co je zvláště zlé, je to, že levicově Zelená média o této události drží basu.“

O Kulmbachovi, Bavorsku, požáru e-vozidla si přečtěte zde.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist