Test: jak se pozná cyklozmrd?

Uveřejněno dne 20 října 2021 000 22:32

Tento server je pověstný tažením proti bezohledným, psychopatickým, sadistickým a ostatním účastníkům silničního provozu úmyslně či hrubou bezohledností škodícím uživatelům bicyklů. Leckdo si může myslet, že řidiči aut vedou totální válku proti cyklistům, leč není tomu tak. Leckterý z místních automobilistů na kole občas jede. Nejde totiž o to na čem kdo jede, nýbrž jak na tom jede.

Na to, zda je někdo místním terminem technicem „cyklozmrd“ nebo naopak slušný cyklista, existuje jednoduchý test. Stačí odpovědět na 9 otázek a sečíst si body.

  1. Pokud souběžně vede cyklostezka a silnice, jedete po cyklostezce nebo po silnici? Pokud po silnici, +1 bod.
  2. Jezdíte po páteřních komunikacích 2. třídy v hustém provozu? Pokud ano, vznikají za vámi kolony a vy jim neuhýbáte a nenecháváte je projet, +1 bod.
  3. Předjedete na semaforu auta, abyste byl v čele kolony, i pokud víte, že budete nejpomalejší a budete všechny zdržovat? Pokud ano, +1 bod.
  4. Díváte se namísto sledování silničního provozu cca. 1 metr před sebe do země, protože Podáváte Sportovní Výkon a musíte sedět jako Lance Armstrong? Pokud ano, +1 bod.
  5. Cítíte se na kole morálně nadřazen autům a věříte, že by lidé měli správně/povinně přesedlat z aut na kola a to i pro účel dopravy osob a zboží? Pokud ano, +1 bod.
  6. Pokud potřebujete odbočovat doleva, změnit jízdní pruh či zastavit u krajnice, signalizujete to? Pokud ne, +1 bod.
  7. Když jezdíte v koloně více kol, necháváte mezi sebou rozestupy, aby se mezi vás vešlo auto a mohlo vás předjet postupně? Pokud ne, +1 bod.
  8. Pokud už jezdíte s jiným cyklistou vedle sebe (paralelně), sledujete bedlivě provoz a jakmile vás někdo potřebuje předjíždět nebo objíždět, zařadíte se s dostatečným předstihem za sebe a vyklidíte prostor u středové čáry, jak máte? Pokud ne, +1 bod.
  9. Snažíte se na kole úmyslně zpomalovat, vybržďovat či jinak trestat, omezovat či šikanovat řidiče aut? Pokud ano, +3 body.

Vyhodnocení:
Pokud máte 10 bodů a více, jste absolutní cyklozmrdský zmetek a zakomplexované psychopatické hovado. Uvažoval jste o kariéře Auto*Matu?
Pokud máte 7 bodů a více, jste cyklozmrd.
Pokud máte 4-6 bodů, jste špatný cyklista. Skutečně vás nikdy nenapadlo vcítit se do řidičů, které omezujete?
Pokud máte 3 body či méně, jste průměrný cyklista.
Pokud máte 0 bodů, jste fajn cyklista a nikdo z automobilistů proti vám nic nemá.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist