PORUČÍME VĚTRU, DEŠTI? A CO GRÉTA?

Uveřejněno dne 26 října 2021 000 10:01

Minulé dva roky bylo dosti sucho…, které zhruba 4-5 let nebylo, mohlo za to prý globální oteplování. Teď je vody všude dost. Může za to globální oteplování. Ale já vím… za ty výkyvy v počasí může globální změna klimatu. Asi jako za to mohla i před deseti tisíci lety.


Ve Skandinávii naměřili “rekordní teploty” – Gréta vtipkovala, že to je asi další náhoda, aby si rýpla do lidí, kteří moc nedají na její katastrofické scénáře o konci světa. Tady bych se trochu zastavil, protože prý naposledy tak vysoké teploty naměřili v této oblasti naposledy v roce 1914. Avšak teplota se zaznamenávala od roku 1844.

 

Planeta Země je ovšem stará cca 4,5 miliard let. Lidé tu pobývají dle různých odhadů i více jak 400 tisíc let (4 000 století). Ví se, že se tu střídaly v cyklech doby ledové. Může mi někdo říct, jaká byla průměrná teplota ve Skandinávii třeba v roce 1315 ? Nebo v roce 48 ? nebo 5 000 před naším letopočtem? I námi definované století je z pohledu stáří naší planety (či vesmíru jako takového) a života na ní úplný časoprostorový prd.

Je zcela určitě jisté, že ve středověku ve Skandinávii nikdy takovéto vysoké teploty, ani jeden rok v jednom celém století nebyly? A jak to můžeme vědět, když nikdo teplotu neměřil (protože nebyly teploměry a meteorologické stanice), natož aby ji někdo zaznamenával.

No nic, Jižní Moravou se prohnalo ničivé tornádo. Mnozí tvrdí… může za to globální oteplování – změna klimatu. A jste si jistí, že za posledních 2,3, 10 tisíc let na území českých zemí nikdy žádné obdobné tornádo nebylo? Určitě? Já vím, na Facebooku se bohužel taková informace dohledat nedá, takže těžko říct, že?

Na Floridě spadla výšková budova a v sutinách zahynulo přes 100, možná více obyvatel. Prezident USA Joe Biden se nechal slyšet, že za to může i globální změna klimatu. (Ano, samozřejmě, když necháte budovu chátrat a vystavovat venkovním elementům přímořského klimatu, necháte zreztnout od nánosu soli její důležité nosné konstrukce, tak za to samozřejmě určitě může globální změna klimatu a ne špatná údržba a správa nemovitosti.

A teď pro ty, kterým zrudly oči, protože jsem jim rýpnul do jejich náboženského vyznání zvané “klimakterický” pardon “klimatický alarmismus”: Já nepopírám, že na planetě Zemi dochází ke změně klimatu. Myslím si, že ani většina lidí, na které útočí extrémisti jako Gréta, Al Gore a podobní klimatičtí kazatelé, nepopírá, že globální změna klimatu existuje.

Podle mnohých těchto alarmistů lidé na globální změnu klimatu nevěří. Ale opak je pravdou…. věří tomu a nepopírají, že taková změna probíhá. Jen se vedou diskuze, zdali je to zcela přirozený proces, nebo je urychlený či zaviněný lidskou činností, nebo je to kombinace obojího.
Někteří lidé si proto myslí, že to je určitě a jedině lidskou činností.

Někteří lidé si zase myslí, že to může být lidskou činností, ale i přírodní proces.

Někteří lidé si ale myslí i to, že to je čistě přírodní záležitost.

Ti jedni nenávidí lidstvo a trpí třeba studem z létání letadly, myslí si, že eko-auta jsou spása lidstva a že větrné elektrárny nezabijí ptactvo a vůbec nejlepší by pro ně bylo vrátit lidstvo do doby kamenné, s tím rozdílem, že by se nesměly ani zapalovat ohně v jeskyních, aby nevznikalo CO2. Mají z toho totiž moc i prachy (Ne všichni to dělají čistě z lásky k záchraně planety… která mimochodem zachránit nepotřebuje. Planeta tu bude za miliardu let stále, bez ohledu na osud lidstva).

Ti další žijí normální životy a snaží se zbytečně neplýtvat zdroji, nebo jídlem, třídí odpady a snaží se přírodě tolik neškodit, byť její zdroje využívají. Ti spekulují nad tím, jestli klimatická změna působí i tornána na Moravě nebo otepluje Skandinávii, ale nejsou si tím jistí.

Ti poslední žijí také normální životy, moc nehledí na to, že by jejich auto oteplovalo Skandinávii, způsobovalo tornáda na Moravě, nebo stálo za smrtí ledních medvědů v Arktidě. Nevěří tomu, že větrné elektrárny unesou zvyšující se potřebu elektrické energie v moderní společnosti a zajistí stabilní energetickou síť.

Ale podle mě vytvářet argument věřících ( věřících v globální oteplování planety zaviněné člověkem) pro nevěřící tím, že každá povodeň, každé tornádo, každý výkyv i malý výkyv teplot v průběhu 5-10 let (planeta je stará opravdu několik (1 000 000 000+) let, každé sucho, každá kroupa, každý spadlý strom, je najednou zcela jistě vinou a důkazem globální změny klimatu zaviněné dieslovým motorem a lidskou činností, je čirý, vědecky nedokázaný, nesmysl.

Podle mě bychom se měli soustředit na menší cíle, než se snažit zvrátit něco tak mocného jako je globální klima planety, které si s námi stejně udělá, co chce a bůhví jestli tady lidstvo za dalších deset tisíc let vůbec ještě bude a jestli to tak má přířoda s námi v plánu. Měli bychom se soustředit na to, aby v našich lesích neležely odpadky, aby byli trestáni lidé, kteří dělají černé skládky, aby se nevypouštěly, ani náhodou, ani záměrně toxické látky do našich řek (Bečva) a pokud se něco takového stane, aby to bylo řádně a rychle vyšetřeno a viníci potrestáni, abychom se lépe staraly o naše lesy, abychom lépe pečovali o krajinu a abychom se naučili ve městech udržovat více zeleně, abychom přišli na způsob jak efektivně pěstovat plodiny pro výrobu potravin bez nadměrného využití pesticidů.

A možná by bylo i fajn, kdyby politici a aktivisti, kteří posilují svou legislativní moc a utahují všem opasky i životy, aby šli příkladem, přestali cestovat tisíce kilometrů na nějaké “tlachací” konference o ničem, aby europoslanci a eurokomisaři (zvlášť ti levicoví a zelení) necestovali letadly na různé summity po celé EU, kde se cpou chlebíčky a pijou šampaňské na účet obyčejných lidí a tlachají o tom, jak nám zakázat prdět, co máme jíst, v čem máme jezdit atp. Aby nefinancovali různé EU programy (jako např. jeden, kterého jsem se účastnil, kdy jsme s kolegy na univerzitě létali támhle do Barcelony, támhle do Amsterdamu, támhle do Bristolu a tlachali jsme o ničem, že slepičky mají žít mimo klece, nejlépe na dvorku na zahrádce. 60 milionu korun (2 miliony EUR) z veřejných peněz v prdeli….) Tohle mě upřímně sere, ne že je ve Skandinávii trochu tepleji. Tohle plýtvání a na druhou stranu přetvářka, jak každý náš prd musí být zdaněn, protože zvyšuje CO2 v ovzduší.

Zastavět celou republiku větrnými a solárními elektrárnami, abychom vyrobili možná polovinu množství energie, kterou vyrobí jedna jaderná elektrárna podle mě není vhodné řešení. Nuceně nařídit automobilovému průmyslu, aby šel do aut na baterky a vyřadil spalovací motory…. to je také slepá ulice.

Je to naprosto mylná představa, že auto na baterie je nějaké ekologické. Máte pocit, že vaše alkalická nebo lithiová baterie je nějakým způsobem ekologická? Že při její výrobě nevznikají odpadní produkty nebo CO2, či toxické produkty?

Já bych byl radši, kdybychom zde místo věrozvěstů jako Gréta jsme tady měli špičkové vědce (klidně podporované vládami), kteří nenuceně budou přicházet na nové technologie, především, co se týče získávání elektrické energie či tepla a jiných energetických zdrojů.

Ale jestli půjdeme cestou, že za všechen vítr, déšť, sníh, kroupy, povodně, zemětřesení, tornáda atd., může lidská činnost, tak nezbyde nic jiného, než omezit nebo zredukovat lidskou populaci.

A já jsem v takovém případě pro, aby se začalo případně u lidí, kteří tuto strategii budou nejvíce podporovat a propagovat. A uvidíme, jak se takový nápad uchytí.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist