Němci hrají ruskou ruletu

Uveřejněno dne 2 listopadu 2021 000 14:15

Německo je jednou z nejbohatších zemí světa. Brzy ale možná budou muset tamní lidé čelit výpadkům proudu. Důvodem je kombinace fanatismu, hlouposti a velkého podvodu.

Výpadky či plánované vypínání proudu jsou obvyklé v zemích třetího světa. Nyní ale experti varují, že můžou v blízké budoucnosti hrozit i Německu. Je to nepochopitelné, nesmyslné a úplně zbytečné. Přesto se to možná stane.

Němci totiž příští rok zavřou poslední ze svých jaderných elektráren. Do toho chtějí v příštích letech vypnout i uhelné elektrárny. Výrobu by chtěli nahradit obnovitelnými zdroji, což se jim ale nejspíš nepovede. Jejich výstavba je totiž mnohem pomalejší, než si architekti tzv. Energiewende plánovali.

Ještě větším problémem ale je, že navzdory jejich tvrzením a údajným výpočtům spotřeba elektřiny v budoucnu nebude klesat, ale naopak poroste. Proč píšu o údajných výpočtech. Experti totiž na rostoucí spotřebu elektřiny upozorňují dlouhodobě. Jenže byli dlouho umlčováni, protože to by ony „výpočty“ nejspíš nikdy nevyšly. Ale ony vyjít „musely“, protože díky nim se spustila lavina, na které za A) někteří lidé vydělávají obrovské peníze, za B) si někteří politici dlouho honili body u zelené části populace. Ještě je tu i C), ale o tom až za chvíli.

Přijde mi neskutečné a trestuhodné, že se v tak zásadní oblasti, jako je energetika, dlouhodobě lže a lakuje nazeleno. Lež má krátké nohy. Jenže když vyjde pravda najevo pozdě, je to v energetice fatální. Věci totiž nejdou měnit ze dne na den.

Zatím je to tak, že mají Němci velmi drahou elektřinu a současně stále vypouštějí spoustu emisí. To je hodně tristní výsledek. Pokud by se navíc země skutečně dostala do energetické krize, byl by to výsledek doslova katastrofální. Šlo by o situaci, za kterou by odpovědní měli skončit ve vězení. Pro lidi bez proudu by to ale asi byla chabá útěcha.

A teď se dostanu k tomu C). Jde vedle nejspíš zfalšovaných výpočtů budoucí spotřeby elektřiny o druhou část obřího podvodu. Je totiž stále jasnější, že se Německo samo natlačilo do situace, z níž mu pomůže jen a pouze ruský plyn. Kritici už roky varují, že právě o to šlo od samého začátku. A to pod taktovkou trojice Putin, Merkelová a Schröder. Důkazy samozřejmě nemám, ale podezření je mimořádně silné.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist