Trans nebinární spolu-zakladatelčo Rebelie vyhynutí kandiduje na vůdčo strany Zelených

Uveřejněno dne 2 listopadu 2021 000 14:18

Osoba identifikující se souběžně jak trans-genderová, tak nebinární kandiduje na spolu-vůdcovskou funkci strany Zelených v Anglii a Walesu.

To ončo jménem Tasmin Omond, jemuž se oniká, spolu-kandiduje s Amelií Womack, oba 36letí, a tvrdí, že britským voličům nabídnou „mladé průsečíkové feministické vůdcovství“ zaměřené na Zelenou agendu.

„Mladí lidé přichází kvůli těmto problémům sami od sebe do politické agendy,“ řeklo ve čtvrtek Omond The Guardian.

Omond ve videu na Twitteru, když oznamovalo společnou kandidaturu s paní Womack, tak tvrdilo, že „nemůže být klimatická spravedlnost bez sociální spravedlnosti,“ kdy Womack dodala, že pod jejich vedením se bude pracovat na „vítězství trans-osvobození a rasové spravedlnosti“.

Omond je spolu-zakladatelčo eko-fanatické Rebelie vyhynutí (XR), jejíž aktivisté neúnavně pracují, aby při protestech proti údajně člověkem spáchané klimatické změně v městech jako Londýn zastavili dopravu. Tato skupina nedávno slíbila, že město zastaví napořád, dokud nebudou jejich požadavky splněny. Toto 36leté aktivistčo má diplom z Cambridgeské univerzity a je vnoučetem bohatého pozemkového magnáta čtvrté generace baroneta z Dorsetu sira Thomase Leese.

V roce 2009 tuto eko-válečnickou figuru uvedl The Times jako jednoho z „30 vrcholných mocenských hráčů do 30 let“, kdy ho jmenovali vedle postav jako princ William, Emma Watson a Lewis Hamilton, kdy tyto noviny Omonda popisovaly jako bytost „nádhernou, inteligentní a oddanou“.

 

The Guardian vysvětloval, že podle stanov strany Zelených, která má v Dolní sněmovně jen jednoho poslance, je možné, aby ji vedl buď jeden kandidát, nebo dva spolu-vůdci, existuje však předpis pro pohlaví, jako že ti spolu-vůdci musí být „rozdílných pohlaví“.

Tyto liberálně progresivní noviny uvedly, že strana kvůli tomuto předpisu stanovuje pořádkovou komisi, aby rozhodla, zda složení paní Womack a toto trans nebinární Omond spadá do těchto kritérií.

Genderová otázka nedávno přispěla ke konci předchozího vedení strany Zelených, když po rezignaci spolu-vůdce Jonathana Barleye rezignovala o čtrnáct dnů později spolu-vůdkyně Sîan Berry kvůli jmenování Shahrar Aliho mluvčím pro záležitosti policie a veřejné bezpečnosti. Ali totiž v červenci 2020 publikoval prohlášení, v němž definoval ženu jako „dospělou lidskou samici s genetickým typem chromozónů XX“ – což je tzv. ‚gender-kritický pohled‘ obvykle trans-genderovými aktivisty označovaný jako trans-fobický.

Zdroj

 
 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist