Führer inspiruje: V Berlíně jenom řepu, špaldu a pohanku. V Německu již třetí socialismus v řadě. Mládež to starým ukáže. Budeme se opičit? Sýra jenom ve svátek. Budovatelská báseň na rtech

Uveřejněno dne 5 listopadu 2021 000 11:16

BRANISLAV MICHALKA komentuje pokrokové trendy u našich sousedů v jejich nejpokrokovějším městě, jimiž se bezpochyby budeme brzy inspirovat i my

Nový postcovidový řád, založený na „zelené“ politice EU, úctě k Matce Zemi a klimatické hysterii, se již začíná promítat do každodenního života. S novým školním rokem přišel i do berlínských vysokoškolských jídelen, kterých je kolem třiceti na čtyřech různých univerzitách, ale i kaváren, kde se studenti často stravují.

Nová pokroková stravovací nabídka se má skládat ze 68 % z veganské stravy, z 28 % bude vegetariánská a na maso a ryby zůstanou 4 %. Informoval o tom deník Die Welt.

Mládež si žádá

Angažovaná eko-soudružka Daniela Kummelová z Německé studentské unie, která poskytuje berlínským vysokoškolákům ekonomickou, sociální, zdravotní a kulturní podporu se pochlubila: „Vyvinuli jsme nový koncept výživy hlavně proto, že se na nás studenti opakovaně obraceli s žádostí o nabídku, která by byla šetrnější ke klimatu.“ V Berlíně si nepochybně pamatují podobné „spontánní“ aktivity studentů za oba druhy socialismu, které tam vládly – národního i mezinárodního – a proto bylo zřejmě na co navázat. Čtenáři si zajisté dokáží představit masy studentů úpěnlivě se domáhající veganské stravy.

A co budou po novu pokrokoví studenti papat? Pohankovou kaši, špaldu, grilované batáty, marinovanou červenou řepu nebo těstoviny s rajčaty a sýrem. To poslední však jen z 28 % neboť sýr je živočišného původu a neodpovídá veganským stravovacím pravidlům.

Čtěte ZDE: Drsné metody řízeného chaosu: umělý nedostatek a zdražování potravin. Britové už začínají mít nouzi. Velký reset na postupu. Normální jídlo jen pro bohaté? Pro ostatní červi, kobylky a hmyz. V rámci EU nás to nemine

Po celé Říši

Nepůjde však jen o Berlín, trend se zřejmě rozšíří do celého Německa. Podle Stefana Groba, mluvčího Německé studentské unie, jídelny v Německu již tak nyní nabízejí z 30-50 % vegetariánskou stravu. A trend zřejmě bude narůstat, protože Matka Země, jak se dozvídáme i od církevních představitelů, trpí.

Pokud se však příslušníci dezolátních sociálních tříd těšili, že oni si uchovají svůj řízek či klobásku, tak se velmi mýlí. Korporace napojené na světové pokrokové elity už pro ně mají nový jídelníček. Automobilka Volkswagen ve své kmenové fabrice ve Wolfsburgu již vyškrtla masné výrobky z nabídky v jídelně, zřejmě v vzpomínce na jimi kdysi tak milovaného Führera, který byl také vášnivým vegetariánem a zároveň vášnivým milovníkem automobilky Volkswagen.

Veganů je podle průzkumu z roku 2019 v celé německé populaci pouze 1,6 % a mezi univerzitními studenty pouze 13,5 %. Vegetariánů je mezi studenty 33 %. Přesto bude jídelníček obsahovat 96 % veganské a vegetariánské stravy.

Budovatelé vpřed

A maoisticko-bolševicko-ekologický „happy end“ na závěr: více než 300 zaměstnanců na Humboldtově a Technické univerzitě v Berlíně podepsalo dopis, v němž se zavázali vzdát se letů letadly na krátké vzdálenosti souvisejícími s jejich prací, aby přispěli k lepšímu klimatu a zachránili tak Matku Zemi.

Co dodat? Snad jen povzbudit budovatelskou básní:

S radostnou písní na rtech 
my klima s duhou ochráníme. 
Ruku v ruce, neznáme strach 
a zaostalé proškolíme
.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist