KLIMA: Smrtící utopické fantazie

Uveřejněno dne 22 února 2022 000 10:55

„Vědecké“ zdůvodnění velké energetické loupeže, šestý pokus

Zatímco svět řešil čínskou chřipku, v tichosti vyšla další zpráva IPCC o klimatu (Assessment Report 6). Ne že by to ještě někoho zajímalo. Děsivé zdražení energií nám ukazuje, že klimatismus už dávno překročil hranici pouhého neškodného blábolení.

„To, co Timmermans a jemu podobní navrhují, to zničí střední třídu v Evropě: zdražování, nové a nové regulace, skokový nárůst cen, to ničí střední třídu všude v Evropě, nejen na východě, ale i na západě. Utopické fantazie jsou smrtící, a to je i problém energetického zdražování,“ tak se na nedávném klimatickém summitu v Glasgowě vyjadřoval o klimatické politice EU maďarský premiér.

V roce 2021 před tímto summitem vyšla další zpráva klimatické komise OSN (tzv. IPCC). Proč? Šarlatáni, co prodávají lidem zázračnou (nefunkční) vodičku na růst vlasů, se také ohánějí „vědou“, aby z lidí vytáhli peníze. Ty zprávy IPCC stejně nikdo nečte – pouze mají umožnit šmejdům ™ použít marketingovou větičku „jednáme dle doporučení vědců“.

Pokud se ale podíváme na jejich pracovní metody, iluze „vědeckosti“ se rozpadne. Za prvé, když se jim nehodí nějaký ukazatel, protože není dost strašidelný, tak ho vygumují. Nahradí ho počítačovou simulací z říše pohádek. Za druhé, fakta se nahradí nějakým průměrem z pečlivě vybraných lokalit, aby jim průměr hezky vyšel. Za třetí, slepí dohromady různé protichůdné ukazatele, jako když pejsek a kočička vařili dort.

Ve zprávě IPCC je samozřejmě spousta správných údajů. Ale ta hlavní klíčová data nedávají žádný smysl.

Vědecký spolek CLINTEL napsal do OSN v říjnu 2021 rozhořčený dopis, že takhle se poctivá věda nedělá. „Obáváme se, že Shrnutí pro politické představitele nesplňuje odpovídající standard pro vědeckou integritu a znamená dezinformace pro klimatická jednání COP26 v Glasgow.“

Sdružení CLINTEL, neboli Climate Inteligence, vzniklo v roce 2019. Na počátku stála deklarace „There is no climate emergency“ (Klimatická krize je mýtus). Zde se píše: „Klimatická věda by měla být méně politická a naopak klimatická politika by měla být více založená na vědě. Zejména by vědci měli zdůrazňovat, že výstupy modelů nejsou žádná magie. Počítačové modely dělají pouzí smrtelníci.“

CLINTEL sdružuje zkušené odborníky z celého světa, jako jsou kupříkladu Richard Lindzen, Ivar Giaever, Ian Plimer, Fritz Vahrenholt.

Rozesíláním deklarací a otevřených dopisů se ale nic nezmění. Doba akademických diskusí je v éře emisních povolenek dávno minulostí. Veřejnost se musí proti zdražování postavit v ulicích. Třeba jako hnutí žlutých vest ve Francii.

 

o1
 

OBRÁZEK 1: Pseudovědci z OSN vygumovali z dějin středověké teplé období, ale například též ochlazení, které přispělo k pádu říše římské. A pak ještě porovnávají hrušky a jablka. Tyto zfixlované nepřímé rekonstrukce (modře) pak totiž porovnávají s naprosto jiným a nesouměřitelným typem dat, z teploměrů (černě) pro 20. století. Oba typy dat jsou z různých podnebných pásů. (Obrázky 1 a 2 pochází z grafu SPM.1 v AR6, WG1, SPM, 2021 na straně 6)

 

 

o2
 

OBRÁZEK 2: Podle pseudovědeckých počítačových modelů by se prý teploty od 1850 vůbec nezměnily (modře) nebýt vlivu člověka (hnědá). Což je nesmysl, protože ve 20. století sluneční aktivita dosáhla rekordní úrovně.

 

 

o3
 

OBRÁZEK 3: Sluneční aktivita od 17. století značně stoupla. Zejména po roce 1850. Ale v podivných klimatických modelech to prý nemá na klima žádný vliv… Ačkoliv „Maunderovo“ solární minimum v 17. století se shoduje s nejchladnější částí malé doby ledové. (Výzkum Solankiho a Usoskina 2003)

 

 

o4
 

OBRÁZEK 4: A toto je (dle mého soudu) realita. Vývoj teplot dle ledovcových vrtů v Antarktidě (černá) a v Grónsku (zelená). Sedm tisíc let ochlazování z důvodu precese zemské osy. Přičemž nedávné oteplení (zjevné v Grónsku) je reálné, nicméně není rekordní v žádném slova smyslu. (Grónsko dle údajů z vrtu NorthGRIP. Antarktická data dle vrtu v Taylor Dome. Adaptováno z Holocene Climate Atlas)

 

ZDROJE:

https://wattsupwiththat.com/2022/02/15/ipcc-ar6-spm-credibility-destroyed-by-disappearing-medieval-warming-period/
https://clintel.org/clintel-letter-to-world-leaders-serious-misrepresentations-in-latest-ipcc-report/
https://www.newscientist.com/article/dn4321-sun-more-active-than-for-a-millennium/
Usoskin et a l. Millennium-Scale Sunspot Number Reconstruction: Evidence for an Unusually Active Sun since the 1940s. Physical Review Letters. Vol 91, No21. November 2003. https://cc.oulu.fi/~usoskin/personal/Sola2-PRL_published.pdf
https://www.ipcc.ch/report/ar6/wg1/#SPM
WANNER, H. and RITZ, S. HOLCAT—Web based Holocene climate atlas. Oeschger Centre for Climate Research, Bern, 2011. Figure 36 on page 25 (Greenland, Vinther et al. 2006). Figure 34 on page 24 (Taylor Dome, Antarctica, Steig et al. 1998)
https://www.theguardian.com/world/2021/oct/21/split-over-surge-in-energy-prices-overshadows-eu-climate-strategy

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist