Co nám to ta Merkelovic Andělka provádí?

Uveřejněno dne 1 července 2011 000 10:15

merkelovaObnovitelné zdroje pro výrobu elektřiny mohou zachránit Řecko od krachu. Však tam svítí hodně sluníčko a když tam vybudují hodně fotovoltaických elektráren ve vnitrozemí a hodně vrtulí nastavějí na pobřeží (pobřeží mají hodně dlouhé a vítr od moře pofukuje vždycky).

Takže přes den výroba z fotovoltaiky i z větru, v noci to už zachrání jen ten vítr. A Německo bude od Řecka takto vyrobenou elektřinu vykupovat. Slíbila Angela. Zoufalá snaha Německa a Francie dostat z Řecka zpět své peníze produkuje v myslích jejich hlavních představitelů takové nesmysly, že jednomu zůstává rozum stát. Jo a pak také nápad, aby Řecké dluhopisy zkupovali soukromníci.

Aktuální výnos řeckých dluhopisů činí 17,91%. Tak jdeme do toho, kde je problém? Takový výnos nepřináší snad žádné jiné podnikání. Bohužel tady je 100% jistota, že řecké banky při předložení těchto dluhopisů nezaplatí. Aby to vůbec pro lídry Evropské unie Merkelovou a Sarkozyho nebylo jednoduché do věci se přimíchala Čína, která je asi jediná na světě schopná řecké dluhopisy nakoupit.

Je to jednoduché. Čínský závratný ekonomický růst je postaven na bázi velkého boomu v podnikání v netržním prostředí. Tak jako jsme kdysi obdivovali ekonomické výsledky Agro Slušovice (v hlubokém totalitním čase) tak hospodářské výsledky Číny jsou obdobného charakteru. Zatímco Agro Slušovice mohlo (jako jediné) podnikat tržně v netržním prostředí, tak Čína na to šla moudře obráceně. Ve svém vlastním státě si více méně ponechala netržní, socialistický systém a vzhledem ke své ekonimické mohutnosti může ten světový tržní systém válcovat. Udržuje koupěschopnost svých obyvatel na nízké úrovni aby mohla nabízet svůj trh práce. Proto tam silné evropské a americké firmy zadávají montáže svých výrobků.

Tak jen do toho. Čína vyrovná dluhy Řecka, teď jedná ministerský předseda Číny v Maďarsku. A pomůže celé EU. Má jedinou podmínku. Ať Evropská unie zapomene na nějaké potlačování občanských svobod v Číně. A EU ráda zapomene. Hlavně, že sousedovic Andělka a Nikolka ze vsi za kopcem budou mít konečně klidné spaní.

A Andělka bude mít klid na realizování svých dalších šílených nápadů. Jak nahradit výpadky elektřiny po odstavení jaderných elektráren a přitom se moc nezpronevěřit svému původnímu zelenému náboženství.

Od počátku klimatického poplachu v r. 1995 (tehdy předsedala Angela Merkelová jako ministryně životního prostředí ve vládě Helmuta Kohla první konferenci smluvních stran o „Rámcové úmluvě OSN o změně klimatu“) vydal svět neuvěřitelných 5-8 trilionu dolarů (na desetitisíce vědců bádajících na téma globální oteplování). Jenom na plnění Kjótského protokolu šlo cca 2,5 bilionu dolarů. Nápady sousedovic Andělky na přivedení elektřiny z větrných parků v Baltském moři do jižních částí Německa přijde Německo na dalších 10 miliard eur.

Evropa je celá ve varu. Všude se připravují reformy, které sledují jedinný cíl. Jak produkovat rozpočty vyrovnané. To se dokonce v dohledném čase chystá EU uzákonit. Kdyby se ty ohromné prostředky vydávané na nesmyslné projekty ochrany klimatu vydávaly účelněji, nemusela by být celá EU ve stálé stávkové pohotovosti. Stačilo by zvýšit odvody za státní pojištěnce a máme po problémech ve zdravotnictví. Stačilo by posílit základní pilíř a máme po problémech s důchodama.

A jako naschvál do toho zpráva, že do deseti let tady máme malou dobu ledovou. A bude trvat nejméně 150 let. Sally co s tím provedem?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist