Velká výzva hnutí Duha?

Uveřejněno dne 2 března 2012 000 14:04

hnutiduhaHurá zpět do komunismu!

Takový to byl krásný den. Slunce svítí, přispal jsem si, dobře naladěn se vydal do práce… A pak narazil na propagační plakát Melounů (navrch zelení, uvnitř rudí), kde se „Nečas roku 2030“ omlouvá, že „nesnížil závislost na ropě“.


Zjednodušeně řečeno chtějí Melouni prosadit sérii „pětiletek“, kdy by každý rok vynutili snížení celkového objemu vypuštěného CO2 o 2 %, do roku 2050 pak o nehorázných 80%. Děj se co děj – i kdyby nebylo co do huby, CO2 „je nutno“ snižovat.
K tomu je samozřejmě potřeba, aby vláda vnutila občanům „jediné správné technologie“ včetně prokazatelně škodlivých a nefunkčních řešení „čisté elektřiny“. Vadily vám vnucené úsporné žárovky? Tohle jde o světelná léta dál; v návrhu zákona ale Duha postupuje salámovou metodou, toliko konstatuje, že takové zákony na konkrétní opatření vláda „musí“ prosazovat a odkazuje na jiné dokumenty a akce Duhy, jmenovitě projekt „Chytrá energie“.
Ten se zaměřuje na razantní zavádění větrných turbín a utopických řešení ukládání energie jako stlačování vzduchu (tepelné ztráty ideologicky zanedbáme, je to buršoasní pavěda); vynucování pasivních domů (bez možnosti větrání a o pár milionů dražší, ale což – zaplatí to lidé, nikoli Zelení; a když se z nich stanou bezdomovci a zemřou, tím lépe, protože dvě třetiny obyvatel je nutno „zredukovat“/vaparizovat); vynucování jednotných energetických požadavků na spotřebiče (kvůli úsporám budeme prát ve studené vodě, jak mi navrhoval místní „green team“ – že se ta voda ohřívá z nějakého důvodu, jmenovitě pro účinnější očistu prádla, jim jaksi nedošlo) – a samozřejmě, bashing dopravy. MHD je nutno dát preferenční pruhy a automatickou přednost, autům je potřeba dát mýtné jako v Londýně a vyhnat jich z měst alespoň 30 % a MHD musí být zdarma, na což stačí zvednout dotace „jen“ o 65 % – no neberte to. Ono to sice znamená šest miliard, ale to daňoví poplatníci rádi zaplatí. Jak, to už Zelení neříkají – ale někoho by třeba mohlo napadnout zvednout daň z nemovitosti na 7 000 měsíčně pro všechny, kdo se ještě nenastěhovali do pasivních domů, čímž by došlo ke spojení zeleně správného se zeleně ještě správnějším.

Zákon jako takový ale chytře jen stanovuje „framework“, tj. vytváří instituce, které budou sledovat emise CO2 a uvaluje limity, které se každý rok snižují. Když ne, přichází pokuty. Nu a jak se poperete s povinností snížit své emise, to už je váš problém – Zelení „odborníci“ ale budou připraveni poskytnout svá „řešení“, z nichž výše uvedená jsou jen zlomeček.
Inspirací může být např. bývalá (?) trestanecká kolonie Norfolk, kde „experimentálně“ zavedli osobní kvótu na CO2; prostě dostanete kreditku, kterou vám vláda každý rok nabije „CO2 kredity“, které se vám odečtou při nákupu energií, benzinu nebo jídla. Počet dostupných kreditů se každý rok snižuje (jako v plánu Duhy), abyste museli žít stále zeleněji. A až je vyčerpáte? No, smolík. Zatím nedostanete odměnu za každý ušetřený CO2 kredit; v budoucnosti byste mohli dostat extra daň… nebo by vám také nemuseli povolit ten nákup benzinu, plynu či jídla. Protože 80 % CO2 musí ušetřit celá společnost, děj se co děj, a vynucení je problém zákonodárců. A ti to snížit musí. Kolektivně, tzn. na jedince defekuje Canis lupus. Umrzněte si, alespoň úspěšně redukujeme populaci.

A přínosy? Duha vychází ze Sternovy zprávy o hrůzách, jaké určitě přinese CO2-způsobené „globální oteplování“ (to je pro zprávu premisou; pokud se dost neotepluje, trochu se přihřejeme výdechy klimatizace nebo zrušíme ty měřící stanice, které dávají nepohodlně chladná data), neopomene emocionální vydírání, že Indové mají nižší emise na hlavu než zločinní Češi (jejich průmysl je sice prasečkárna, čmoudy a ocelárny se tam – k velké radosti předsedy IPCC z Tata Corporation – stěhují z Evropy, protože tam musí platit CO2 povolenky a v Indii ne; ale že tam mají tolik obyvatel, emise na hlavu se pěkně rozpustí) a zdůrazní přínos „nových pracovních míst“ v Zeleném průmyslu, který pravděpodobně spočívá v tom, že na každé nové místo v Zeleném průmyslu byla zničena 2,2 pracovní místa ve zbytku ekonomiky a nezaměstnanost vzrostla o 20 %. No neberte to.

Celá ta kampaň je vedena v duchu typického aktivismu: mediální a dopisovou kampaní chce Duha vytvořit dojem, že většina veřejnosti si takový zákon přeje, díky čemuž to pak ideově vyprázdnění politici schválí. Jmenovitě cílí na Nečase, a to jak na billboardech, tak mailovou kampaní na stránkách. Tak jsem udělal to nejlepší, co se udělat dalo: napsal jsem Nečasovi také. Vyjádřil jsem mu podporu proti Duze a nastínil, že komunismus a pětiletky není to pravé ořechové. Vy můžete udělat něco takového – potom Duha svůj boj o mediální obraz „všichni chtějí kvóty“ prohraje.

Dobrý den,
jak jistě víte, hnutí Duha rozjelo kampaň na podporu zákonů, které by lidem a ekonomice vnutily nejdříve limity na životně potřebné komodity a následně „jediné správné technologie“ a postupy. Chci vám vyjádřit podporu v tom, abyste se této nátlakové kampani nepodřizoval: centrálně plánovaná ekonomika a sociální inženýrství nemůže a nebude fungovat a tento zákon není ničím jiným. Jde o snahu nařídit lidem zákonem řešení, která nechtějí, na která nemají nebo která se jim nevyplatí – protože kdyby je chtěli a měli na ně, nebylo by potřeba je nařizovat zákonem. Už komunista Jakeš se na Červeném hrádku nechal slyšet, že „Proto je tak důležitý, aby ta Strana nevstupovala do toho bezprostředního řízení. Aby nerozhodovala. Aby neříkala, jaká má být technologie. Aby se do těhle věcí nemíchala.“
Vyzývám vás tedy, abyste nepodpořil tento komunistický zákon v zeleném hávu a nechal to na dobrovolnosti lidí namísto na pětiletkách a desetiletkách, centrálně nařizovaných nikým nevolenými nátlakovými organizacemi.
S pozdravem
[Jméno Příjmení]

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist