D8 – už nám dejte pokoj

Uveřejněno dne 7 června 2012 000 14:39

dalniceTak už je to tu zas. Sotva se práce na dokončení dálnice D8 rozběhly, už zase čteme, že jistý pán, chce dosáhnout zastavení stavby. Opravdu nechápu, co tomuto člověku a jemu podobným lidem udělali občané obcí, kteří kvůli nim musí dennodenně snášet nepřetržitý proud aut a kamionů, které místo aby rychle profrčeli po dálnici, se pomalu sunou po okreskách a tyto obce zatěžují emisemi.

Možná se ve své bláhovosti domnívají, že když se nepostaví dálnice, nebudou Českým středohořím projíždět auta. No jak je vidno budou a budou škodit daleko víc, než by škodili na dálnici. Kdyby tito „ekoaktivisté“ měli alespoň základ technického vzdělání, zajisté by věděli, že při pojíždění v kolonách je produkce škodlivin daleko vyšší než při plynulé jízdě po dálnici. A navíc tyto mise dýchají obyvatele dotčených obcí takříkajíc z první ruky. Nu možná je to tím, že tito „ochránci přírody“ mají raději žabičky než lidičky

Otázkou je zda si to musíme nechat líbit. I lidé mají právo na to, žít v klidu a ne mezi kamiony a nechat si ničit zdraví hlukem a emisemi. Možná by stálo za to, se jednou ozvat a začít se bránit proti takzvaným ochráncům přírody. Proč nezkusit podat na takovéto lidi žalobu pro obecné ohrožení nebo pro úmyslné ublížení na zdraví. Ona asi není náhoda, že proti dostavbě dálnice D8 protestují lidé, kteří zde nežijí, a tudíž jim může být úplně jedno, jak to v obcích na objízdné trase vypadá.

Rozhodně svým chováním nesledují nic jiného než svou mediální prezentaci a svým chováním spíše přírodě a lidem škodí. Takže vážený pane, a jemu podobní, už nám dejte pokoj.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist