Zeman: Za hysterií globálního oteplování stojí ekologičtí lobbisté

Uveřejněno dne 3 července 2013 000 12:53

zemanPřiměje nový president sociální demokraty k rozumu? Dotování bohatých zeleno-podnikatelů nemá se sociální politikou mnoho společného. Ročně nás to stojí přes 30 miliard Kč. A pak se divíme, proč nejsou peníze na důchody.

Foto: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/212531-milos-zeman-s-vaclavem-klausem-si-podaji-kliku-od-hradnich-dveri/

Přesně před třemi lety, v únoru 2010, Miloš Zeman řekl agentuře Mediafax:

„Globální oteplování je v lidské historii po tisící prvé. Globální oteplování je v historii planety po miliónté prvé. Stejně tak je zde po tisící prvé a milionté prvé globální ochlazování…“ Jako příklad uvedl obligátní Vikingy v Grónsku. „Pokládám teorii globálního oteplování za tvrzení, které je založeno na lidské pýše, tedy tvrzení, že lidstvo svojí emisí skleníkových plynů může způsobit dramatické kolísání teplot na Zemi.“ Podle něj hysterii globálního oteplování rozdmýchává ekologická lobby. „Kdyby nebyl přijat zákon, který solární a větrné elektrárny bohatě dotuje, nikdo by je nestavěl.“

Od dob, co Zeman býval předsedou ČSSD, se však tato strana změnila. A podlehla právě tlaku těchto zelených lobbistů.

Stojí za tím nejspíše nátlak od PES (Evropská socialistická strana). Jelikož se vstupem do EU 2004 soc-dem cítila, že si musí budovat pozici na evropské úrovni, tak se podřídila. Přejala politicky korektní postoje Bruselu, aby nebyla na evropské úrovni v izolaci. Tedy, aby ji euro-soudruzi nevykopli z evropských funkcí a výborů.

Vrcholem všeho bylo, když ČSSD na jaře 2010 dokonce pozvala na svůj sjezd zeleného guru Al Gora. I když nakonec nepřijel. Toto pozvání bylo projevem radikálního kurzu, který ČSSD nabrala za Paroubka na 8.sjezdu PES v Praze v prosinci 2009. Usnesení sjezdu je plné alarmistického strašení a výmyslů.

http://www.pes.org/en/system/files/Resolution1_adopted_EN.pdf

„Klimatická změna se zrychluje alarmujícím tempem, hůře než byla nejhorší vědecká očekávání. Počet s počasím spojených přírodních katastrof, jako povodně a požáry, za posledních 10 let rapidně vzrostl.“

Nezrychluje. Nevzrostl.

V Praze byl přijat brutální cíl evropských socialistů – snížit emise skleníkových plynů  o 30% do 2020 a pak o 80-95% do roku 2050. Toho však lze dosáhnout jen za cenu poškození ekonomiky, na které doplatí občan. Jde o hospodářské harakiri.

Odkud vůbec Evropská socialistická strana PES čerpá své strašidelné historky? V deklaraci zdroje uvedeny nejsou. Ale z webu PES pes.org vedou odkazy na klimatický web Evropské komise ec.europa.eu/clima , kde najdeme video s německým klimatologem Rahmsdorfem. Ten ale hovoří nikoli o zprávách klimatického panelu OSN (IPCC), ale o jakési Kodaňské diagnóze. Což je brožurka, kterou si mimo IPCC ve volném čase sepsalo několik exotů jako je Michael Mann (autor hokejkového grafu, namočený do aféry Climategate)!

Nejsilnější levicová strana ČR svou politiku řídí na základě drbů ze třetí ruky? OMG!

CSSD.jpg

http://www.cssd.cz/program/program-podle-vas/ekologicky-manifest-cssd/

Evropská politická linie PES se samozřejmě promítá na národní úrovni do interních programových dokumentů ČSSD. V Petržílkově „Ekologickém manifestu“ (2012) soc-dem se citují vymyšlené scénáře klimatologů: „Změna klimatu je provázena intenzivnějšími extrémy počasí, které v ČR přinesou častější povodně i suchá období.“ Tyto strašidelné scénáře se ale dělají na základě vymyšlených dat, protože vědci neznají, jak se bude klima vyvíjet. Modely používají i nečisté metody jako „flux adjustment“, kdy se do driftujících modelů zadávají fiktivní čísla, aby jim to „jako vyšlo“.

V Ekologickém manifestu se ČSSD hlásí ke klimatickému programu radikálů z Hnutí Duha. „Tato opatření nám umožní přijmout zákonný závazek snižovat emise skleníkových plynů v průměru o nejméně 2 % ročně (tzv. Velká výzva).“

Taková nákladná opatření ale nemají vliv na klima, jsou to vyhozené peníze, které pak chybí ve státní kase. I kdyby EU celých sto let prováděla svou současnou klimatickou politiku (20-20-20), za století se tím oteplování oddálí maximálně o 0,05°C. Tzv. klimatická politika má na klima asi takový vliv jako když šaman chce přivolat déšť poskakováním kolem ohně.

Tyto výpočty prováděl přímo ekonom klimatického panelu OSN pan Richard Toll. Investujeme 2 dolary, abychom odvrátili údajné ekologické škody za 2 centy! Sociální demokraté mají asi pro regulaci trhu slabost. Pokud ale neplní regulace svůj účel, měla by se hezky po libertariánsku zrušit. Je to zbytečná buzerace, nechte nás být!

Kenny MacIver. We need to ignite an energy tech revolution,” says controversial environmentalist Bjorn Lomborg.  I-cio.com 24.ledna 2011

Richard S. J. Toll. An Analysis of Mitigation as a Response to Climate Change. Copenhagen Consensus Center.

Poutavé je pohovořit si s Vladimírem Špidlou, který moderoval na jaře 2012 panelovou diskusi, kde jsem vystupoval. Od něj se dozvíte, že lidé, kteří usilují o růst a rozvoj, jsou jako lumíci. Pryč s růstem HDP? Když je takový člověk eurokomisařem, to je jako udělat žháře velitelem hasičů.

Oblíbená výmluva o „internalizaci externalit“ neplatí. V právním státě nelze pokutovat něco, kde nebylo prokázáno, že jde o znečištění. Uhlík není polutant. To není jako úniky jedovatého chromu z továrny v Hinkley (které odhalila legendární Erin Brockovich).

Biopalivová genocida také moc sociální politikou není. Doporučuji si přečíst znepokojivou zprávu Oxfamu „Another Inconvenient Truth“.

V dokumentu „Sociální demokracie 21.století“ se uvádí: „ Důsledný boj proti korupci může zamezit úniku stovek miliard korun z veřejných systémů. Pokud nevedeme nesmiřitelný boj proti korupci, připravujeme se o podstatné zdroje na financování sociálního státu a systému veřejných politik. Naše politika obrany a rozvíjení sociálního státu pak zůstává čistě proklamativní.“ Škoda, že se tím ČSSD v praxi neřídí. Pomohla schválit Bursíkův zákon o podpoře obnovitelných zdrojů (180/2005), díky kterému do kapes zeleno-podnikatelů unikají desítky miliard korun z našich daní. O důvodech lze jen spekulovat. Protože na klima to vliv nemá.

V roce 2010 ČSSD podpořila dotace na biopaliva vyráběná podnikatelem Babišem. Jiří Paroubek přestřihával pásku v Babišově nové továrně na zpracování biopaliv v Lovosicích. A poslední den před volbami strana pomohla přehlasovat presidentské veto. Na demonstraci Svobodných proti této podivnosti jsem byl. Proč bohatým lobbistům pomocí zákonů přihrávat do kapes nějakou rentu? Co je to za sociální politiku?

Vědí sociální demokraté, jací lobisté vytvořili klimatickou hysterii na úrovni OSN? Vědí, jak jsou do toho zapleteni Ken Lay (ENRON) – americká obdoba Viktora Koženého? Vědí jak je do toho zapleten Richard Sandor, otec derivátů, nejrizikovější formy burzovních spekulací? Vědí, jaká byla úloha Maurice Stronga z UNEP, který posléze kvůli korupčnímu skandálu uprchl do Číny? Vědí, že tzv. mechanismus čistého rozvoje CDM slouží z většiny jen finančním podvodníkům s HFC-23 v Číně? Jak může ČSSD podporovat takové tunelářství? Jen proto, že je opentlené hezky znějícími slovíčky o záchraně planety? Environmentalisté tomu říkají „greenwash“ – zelená PR rétorika nástrojem obohacení zájmových skupin.

Nový president Miloš Zeman se dal slyšet, že je pozván na blížící se sjezd ČSSD. Prý tam chce straně vyčinit, že místo investic, které se vrátí, podporují spotřebu na dluh (jako šrotovné). Možná by při té příležitosti mohl zmínit i nesmyslnou klimatickou politiku. Snad by dokázal ČSSD přimět, aby se nad sebou vážně zamyslela.

Programový dokument „Sociální demokracie pro 21.století“ končí výzvou: „Mluvte nám do toho!“ Ale poslouchá někdo na druhé straně?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist