Pěkný zelený ptáček

Uveřejněno dne 16 února 2015 000 16:29

Zásah policie u Matěje Stropnického loni v říjnu, kdy byl nynějšímu náměstku primátorky zabaven počítač, souvisel s privatizací obecního bytu na Žižkově poblíž hotelu Olšanka. Uvedly to Lidové noviny. Podle nich Praha 3 prodala v roce 2013 byt za zhruba dva miliony. Police prověřuje, jestli neměla být cena vyšší.

Tehdejší radní Prahy 3 Stropnický si nechal vypracovat tři posudky na cenu obecního bytu. Znalci odhadli hodnotu v rozmezí 2,5 až 4,3 milionu korun.

Městská část nakonec byt v roce 2013 prodala na základě analýzy, která byt cenila na 2,5 milionu. Policie nyní vyslýchá úředníky a vyšetřuje, zda Stropnický nezpůsobil výběrem nejnižší ceny radnici škodu.

Kriminální policie v říjnu zabavila v kanceláři někdejšího místostarosty služební počítač (psali jsme zde).

Stropnický nedávno iDNES.cz v chatu se čtenáři uvedl, že netuší, proč mu byl počítač zabaven. „A pochybuji už i o tom, že se to někdy od policie dozvím,“ napsal tehdy.

Vinuv případu popírá. „Je krajně podezřelé, že se tato věc bez nových skutečností a bez zdroje znovu otevřela v době, kdy běží dohodovací řízení o budoucnosti pražské koalice,“ řekl Stropnický ČTK. Považuje to za pokus o diskreditaci.

On ani jeho právní zástupkyně Hana Marvanová nemají prý o vyšetřování žádné informace.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist