Eko-totalitáři EU uvalují restrikce na kamínka na dřevo… Vysavače jsou od roku 2017 omezeny na 900 Wattů

Uveřejněno dne 10 dubna 2015 000 11:03

Vlezlost Zeleného totalitářství, s jakou se vtírají lidem v Evropě do soukromých životů, je na rychlém postupu. Už letos na podzim nabývají účinnosti nová opatření zaměřená na soukromé domácnosti.

Zaprvé, lidé budou muset brzy poprvé ve své historii dát sbohem jednomu ze svých nejdávnějších přátel: otevřenému ohni. Německé ministerstvo životního prostředí Umweltbudesamt (UBA) přistupuje k přísné regulaci emisí polétavých částeček z pálení dřeva v kamnech a v ohništích.

Presidentka UBA Maria Krautzberger v úterý oznámila, že na rok 2015 plánuje přísnější omezení polétavých částeček v emisích a dokonce zašla až tak daleko, že oznámila:„Teoreticky je myslitelný i sezónní zákaz kamen na dřevo.“

Ty tmavé čáry ukazují polétavé částice v emisích z dopravy, ty nazelenalé čáry ukazují emise různých typů ze spalování dřeva ročně v kilotunách. (Zdroj: UBA)

Paní Krautzberger trvá na tom, že tato opatření jsou nezbytná, protože: „Zdravotní břemeno je pro občany z polétavých částeček a z NO2 příliš ohromné.“ Zpráva UBA konstatuje, že: „Polétavé částice mohou způsobit zápaly v dýchacím ústrojí a zvýšit riziko srdečních záchvatů.“

To je naprosto nehorázný kec. Mluvíme o zákazu základního potěšení výměnou za zdravotní zlepšení, které je statisticky nezměřitelné.

Žiji v Německu přes 20 let a mohu komukoliv říci, že v Německu je vzduch i v městských oblastech standardně krásně svěže čistý. A to bez potřeby vládního útlaku a restrikcí základního potěšení, jakého si lidé z přímého sálavého tepla otevřeného ohně užívali po statisíce let. Zelené potrhlictví se už úplně utrhlo ze řetězu.

Vysavače jsou už omezeny na 1600 wattů.

V roce 2017 ale bude povoleno jen 900 wattů.

Zadruhé, jako kdyby takováto vlezlost nestačila, jde teď EU po vysavačích. Říkají o nich, že nejsou dost energeticky úsporné, a že prostě mrhají energií.

Spolu s četnými mediálními kanály hlásí on-line derfflinger.de, že kdybyste si chtěli koupit výkonnější vysavač, měli byste si pospíšit.

„Počínaje zářím 2014 nabývají účinnosti nové Směrnice EU pro eko-design. V budoucnu budou zapotřebí Energetické štítky EU a plnění přísnějších požadavků na minimální energetickou účinnost. Praktické domácí spotřebiče se přiškrtí a dovolí se jim, aby měly maximální jmenovitý výkon 1600 Wattů. Počínaje zářím 2017 bude povolených jen 900 wattů.“

Připravte se na to, že zakrátko poté si budete podlahu sami ocucávat a olizovat.

Kritici tyhle nové předpisy rozcupovali tvrzením, že to skončí, že lidé budou nakonec muset strávit více času prováděním domácích prací se slaboučkými pomůckami, aby dosáhli stejného výsledku, a tak, jestli se snad opravdu nějaká energie ušetří, což není jisté, bude to za tuto značnou cenu.

Myslíte si, že elektřina je produkt, který si lidé kupují a vlastní, a tudíž by sami měli rozhodovat, jak tohoto produktu použijí. To ale neplatí v Evropě. Nejenže dnes jsou evropští občané nuceni za elektřinu platit neskutečně vysokou cenu, ale teď už se jim i říká, jak a kolik jí smějí použít – a na co.

Vlastnická práva a práva k soukromému majetku rychle erodují.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist