Ucpaná trubka na Pramenech Vltavy?

Uveřejněno dne 7 října 2015 000 15:47

Další lež ekologistů z hnutí Duha!

Dne 12. srpna přinesla všechna média zprávu o tom, že vyschl symbolický pramen Vltavy na Pramenech Vltavy. Správa Národního parku tuto informaci opepřila tvrzením, že suché stromy spotřebovávají méně vody a kdyby na Pramenech Vltavy byly stromyzelené, možná by pramen vyschl dříve. A Hnutí Duha přispěchalo s demagogií, že byla pouze ucpaná trubka, která vodu k symbolickému prameni přivádí a že suchý les je skvělý.

V sobotu 26. září jsem si spolu se stovkami dalších účastníků shromáždění proti usychání Šumavy udělal procházku na Prameny Vltavy. Pramen byl vyschlý, v hlíně se třpytily poslední koruny a centy, které kdysi turisté do vody házeli. Že by správa NPŠ trubku ještě neprofoukla? Měla na to měsíc a půl.

Den před naší cestou na Prameny Vltavy mluvil papež František na Valném shromáždění OSN. Cestou na Prameny Vltavy jsme četli v denním tisku jeho řeč, že lidé jsou součástí přírody a škodit životnímu prostředí znamená škodit lidstvu. Řekl také, že ničení biodiverity může ohrozit samu existenci lidstva a že člověk nemá právo zneužívat nebo ničit to, co bůh stvořil.

Každý, kdo procházel suchými zničenými šumavskými lesy okolo Pramenů Vltavy, si tyto věty uvědomoval. Usychání tisíců hektarů lesů bylo provázeno zničením obrovského množství stanoviśť flory a fauny. Vědci, kteří neustále mluví o globálním oteplování, zcela zapomněli, že při obrovském odlesnění Šumavy přestane být zadržovaná voda v krajině. A v případě sucha o zdroje vody přicházíme. A tuhle šumavskou přírodní katastrofu několik vědců a Hnutí Duha vydává za vrchol ochrany přírody!

Autor je senátor za ODS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist