Zezelenalí horlivci

Uveřejněno dne 22 dubna 2016 000 8:57
Jeden z nepopíratelných faktů je, že se lidé nikdy neshodli a neshodnou na jednom názoru, na jednom stanovisku.. Není to nic mimořádného. Je tomu tak v přírodě i ve všech vesmírech.

Socha spravedlnosti má zavázané oči proto, aby byla spravedlivá. Ale je dost „vykuků“, ač nemají oči zavázané, kteří obhajují nespravedlnosti. /např. Al Gore, pomýlení zelení, různí horlivci, obojetní politici a zastupitelé. Pořádají kampaně a hodně do toho investují. Ovšemže vědí dobře, že se jim tyto peníze vrátí. Protože jde v podstatě o kšeft. Jsou to loutky nadnárodního, imperiálního koncentrovaného kapitálu. Tito stěžovatelé jsou jednotlivci nebo malé skupiny a tvoří zanedbatelné procento populace.

Proti čemu např. bojují a vznáší námitky:

Ad1/ Téměř o čtvrt století zpozdili realizaci obchvatu Plzně. Způsobili poškození zdraví tisíců lidí, hlavně dětí. V městě byl hluk, dopravní zácpy a narušován , normální život obyvatel.

Ad2/ Jednotlivci a malé skupinky občanů protestují proti stavbě přehrad. Nyní např. na řece Berounce. Jsme zemí, odkud z našeho povodí odtéká všechna pramenná i dešťová voda pryč, na sever i na jih. Voda je stále vzácnější a stává se nedostatkovou.. Tito umanutí ochránci přírody, argumentují ztrátou rázu krajiny, kterou měl rád český nadaný spisovatel Ota Pavel. Jeho památku a připomínání lze přece realizovat jiným a důstojnějším způsobem. Např. zřízením muzea Oty Pavla, uměleckým sousoším již při vstupu do lesa. Jmenovaní nic nenavrhli a pokud by tam bylo nějaké připomenutí až na srázu řeky, není to tak účinné.

Ad3/ Podobní horlivci nebo malé skupinky občanů požadují např. změnu tras dálnic, staveb mostů, tunelů apod. Nemají ani představu, jak dlouho trvá vypracování projektu až k jeho realizaci. Znamenalo by to navýšení investic. Návrhy jejich obchvatů by nestály o mnoho méně. O škodlivých následcích ani nemluvě.

Nemám nic proti jejich odlišným názorům. Na ty mají právo. Ale jejich představy nejsou smysluplné.

Milan Dubský

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist