KLINIKU VYKLIDIT A STROPNICKÉHO ODVOLAT

Uveřejněno dne 25 října 2016 000 16:41
Je to nehorázné porušení vlastnického práva, které nelze trpět. Jacísi aktivisté protiprávně obsadili budovu, která patří Správě železniční dopravní cesty (SŽDC), a odmítají do ní pustit zástupce vlastníka. To musí skončit.

Skandální rovněž je, že lidi, kteří nerespektují vlastnické právo, podporuje předseda Výboru pro dopravu pražského zastupitelstva Matěj Stropnický ze strany Zelených. Obecní, městští a krajští zastupitelé skládají slib, ve kterém se zavazují dodržovat zákony této země. Zní takto: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu obce (města, městyse) a jejích (jeho) občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky.“

A tento slib Matěj Stropnický prokazatelně porušil, protože veřejně nabádá k porušování vlastnického práva. Mám za to, že by z toho Zastupitelstvo hlavního města Prahy mělo vyvodit důsledky a odvolat jej z vedení výboru. Jeho anarchistické způsoby nelze tolerovat a měl by je řešit soud.

SŽDC nabylo tuto budovu v Praze – Žižkově v souladu se zákonem a má plné právo ji využívat. Ta situace je stejná, jako kdybych někdo násilím obsadil dům, který mu nepatří a odmítal do něj pustit majitele. Za to by dotyčný měl jít do vězení. A toto je stejný případ.

Doufám tedy, že policie začne jednat a Kliniku od současných pochybných obyvatelů vyklidí. V případě nutností ať použije sílu, nasadí těžkooděnce, slzný plyn atd. Ti, co okupují tento dům na Žižkově, jsou obyčejní zločinci, a podle toho se s nimi musí zacházet. Jestliže jakýkoliv stát umožní tak drzé nedodržování zákonů, kope si svůj vlastní hrob.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist