Miloš Zeman mění slovník zelené fanatiky už má za zelené aktivisty

Uveřejněno dne 22 prosince 2016 000 14:13

Prezident České republiky Miloš Zeman v krátkém čase navštívil už podruhé Ústecký kraj. Tentokrát hovořil na dálnici D8, která tu  v sobotu 17. prosince 2016 byla slavnostně otevřena ve zbývající části Opět se pustil do kritiky zelených, které tentokrát neměl za fanatiky ale jen za aktivisty.

„Když jsem byl premiér, tak jsem otevíral šestnácti kilometrový úsek z Roudnice nad Labem do Lovosic a říkal jsem si, teď už zbývá jenom malý kousek a brzo to bude hotovo. Uplynulo šestnáct let a díky aktivitám spolků, kterým někdo říká ekoteroristé, já jim říkám zelení fanatici, protože ekologové alespoň vědí, co je to biomasa, takže díky aktivitám zelených fanatiků se dokončení této dálnice přes České středohoří neustále prodlužovalo a nevadilo, že kamiony čoudí na tamních serpentinách desetkrát víc, než by čoudily na dálnici,“ řekla hlava státu čtvrtou listopadovou středu.

„Před zhruba patnácti lety jsem jako předseda vlády otevíral šestnáctikilometrový úsek z Roudnice nad Labem do Lovosic, a říkal jsem si, fajn, na německé hranice je už to jen kousek a za pár let už to bude hotovo. Uplynulo patnáct let, a teď otevíráme spolu další úsek, a já se ptám, proč to trvalo těch patnáct let? A odpověď je velice prostá. Ve vašem kraji řádili a dosud řádí tak zvaní zelení aktivisté, to jsou lidé, kteří podávali jednu žalobu za druhou, když to prohráli, tak se odvolávali, a díky těmto soudním komplikacím tito bojovníci za čistotu ovzduší strpěli, že kamiony na serpentinách přes středohoří čoudí desetkrát víc, než by čoudily na dálnici,“ řekl pro změnu třetí prosincovou sobotu prezident Zeman.

„Takže, já bych vám všem chtěl popřát například, jak říkal Olda Bubeníček, až se bude stavět dálniční spojení mezi Chomutovem a Prahou, zbavte se zelených aktivistů a přestaňte jim věřit,“  vyzval  Miloš Zeman posluchače a hned na to jim  popřál … „Všechno nejlepší do budoucnosti!“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist