Německá strana Zelených navrhuje zákaz veškerého komerčního dobytkářství

Uveřejněno dne 12 července 2019 000 14:53

Strana Zelených v Německu uvedla, že jakmile se dostane k moci, tak zakáže veškeré průmyslové dobytkářství.

Toto opatření navrhla Katrin Goering-Eckardt, vůdkyně skupiny této strany v Bundestagu, v rámci ohromného projektu za 100 miliard € k financování klimatických iniciativ.

Kazatelé zkázy klimatickou změnou už řadu let upírali svoji pozornost na dobytek, když celé série jejich poplašných zpráv dokazovaly, že „emise z hospodářských zvířat“ jsou pro životní prostředí daleko nebezpečnější než automobily.

Už článek v EcoWatch z roku 2016 vyhlašoval, že emise skleníkových plynů z hospodářských zvířat představují vyšší procento celkových globálních emisí než těch 1,2 miliardy automobilů na světě.

Ač na celý dopravní sektor připadá asi 14 procent globálních emisí, tak krávy produkují pozoruhodných 14,5 až 18 procent celkového globálního skleníkového zamoření, uvádí článek.

Už zpráva Spojených národů z roku 2012 tvrdila, že populace dobytka na zemi produkuje více CO2 než automobily, letouny a všechny ostatní formy dopravních prostředků dohromady. Krávy navíc během krkání, kálení a prdění uvolňují celou třetinu světových emisí metanu, který je klima-kazateli považován za 20krát zkázonosnější pro životní prostředí, než obyčejný oxid uhličitý.

Radikální zelení tedy dospěli k závěru, že nastal čas, značně vymýtit světovou populaci krav, což znamená na Západě dramaticky snížit přístupnost masa. V důsledku toho se vegani, vegetariáni a aktivisté za lidská práva zvířatům chytli kázání agitátorů klimatické změny a trvají na tom, že jíst maso už není ekologicky přijatelnou aktivitou člověka.

V roce 2013 se německá strana Zelených snažila o zavedení „vegáčského dne“ v týdnu, ale tento projekt prý mezi běžnými občany nezískal moc podpory.

Vůdce pro-podnikatelských Svobodných demokratů Christian Lindner tedy minulý týden toto fiasko připomínal a varoval před „Zeleným snem o bezmasé zemi.“

„Když se komukoliv zachce být veganem, má možnost to svobodně udělat, ale nám tomu zbytku by se nemělo zakazovat cpát se svých schnitzelem,“ řekl pan Lindner.

Paní Goering-Eckhardt však řekla, že přístup veřejnosti se mezi tím už pokrokově změnil a že věří, Němci jsou už konečně ochotni k větším obětem, aby zregulovali globální oteplování.

„Teď mnozí lidé konečně chápou, že situace se od základu změní,“ řekla. „Otázkou tedy je, zda provedeme změny sami, nebo dopustíme, aby nás metla klimatická krize.“

Tato politička připomněla, že ten „monumentální úkol“ boje s klimatickou změnou bude vyžadovat „ohromné investice“ už v rámci krátkého časového výhledu.

Philippe Huguen/AFP/Getty Images

THOMAS D. WILLIAMS, PH.D.

17 Jun 2019

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist