Zběsilost klimatického alarmismu bez konce: Tabu kanibalismu padá. Brána do pekel pootevřena. Začněte požírat mršiny, brouky i lidi! Hovězí jen pro zločince. 10 % proteinů z vlastní babičky. Co se za tím vším skrývá?

Uveřejněno dne 9 října 2019 000 11:45

Šokující doporučení, aby se lidé naučili jíst maso z lidských mrtvol, které nedávno zaznělo z úst progresivistických vědců, se zdá být už zcela za hranicí veškeré tolerance. Ve skutečnosti však již několik let západní vědci vážně diskutují o podobné „změně stravovacích návyků“, na něž je prý nutné připravit lidstvo. Proč je to podle jejich názoru nutné a co podle nich budeme jíst?

Zpráva OSN o hrozbě globálního oteplování z října 2018 je vylíčena ve velmi pochmurných barvách. Podle ní zbývá lidstvu do ekologické krize pouhých dvanáct let. V jejich průběhu musejí lidé prý změnit veškeré své dosavadní návyky, jinak budou čelit globální katastrofě.

Odnaučí nás jíst?

Z hlediska ohrožení klimatu je podle alarmistických vědců jedním z nejškodlivějších návyků homo sapiens zlozvyk požívat jídlo. To hlavní, co dnes může běžný člověk udělat v boji proti globálnímu oteplování, je radikálně omezit svoji stravu. 

Prvním krokem pro každého z nás je uvědomit si, jak naše stravovací návyky ovlivňují změnu klimatu,“ varuje David Cleveland, profesor na Kalifornské univerzitě v Santa Barbaře.

Přední světová média přetiskují alarmující odhady „uhlíkové stopy“, kterou za sebou zanecháváme kvůli přebujelému apetitu. Nejvíce odstrašující pochoutkou se stal hovězí steak. Pokud si někdo dá hovězí několikrát týdně, má na svědomí tolik emisí skleníkových plynů jako benzínové auto, které za rok ujelo šest a půl tisíce kilometrů.

Pokud hovězí zapíjíte pivem, pak se roční uhlíková stopa prodlouží o dalších 572 kilometrů s benzínovým motorem. Téměř stejně hrozivé ukazatele vykazuje konzumace mléka a smetany. Obecně platí, že maso a mléko patří mezi vedoucí položky na seznamu nejškodlivějších produktů ohrožujících klima naší planety. Tito vědci z USA odhadují, že výroba tradičních potravin představuje čtvrtinu až třetinu všech emisí skleníkových plynů.

 

Čtěte ZDE: Horko neustupuje: Můžou za to pšoukající krávy? Trump ulevil farmářům. Co všechno si chtěl Obama zapisovat? Za vším hledej bažiny. Příroda umí dokonale recyklovat. Chatrná logika ekoaktivistů

Jako ta prasata

Progresivističtí vědci proto předkládají ty nejexotičtější diety pro uvědomělé spotřebitele, kteří chtějí svým jídelníčkem zachránit planetu. K již známému vegetariánství a veganství přibylo „freeganství“ – pojídání vyhozeného jídla z popelnic – a konzumace mrtvol: radikální ochránci zvířat tvrdí, že lidštější je jíst mršiny nalezené v lese nebo zabité na silnici, než záměrně zabíjet zvířata pro jídlo.

Objevilo se také „flexitariánství“ – dieta omezující konzumaci masa. Jeho přívrženci se nestávají čistými vegany, ale jedí maso pouze příležitostně, přičemž preferují kuřecí, rybí a sójové maso před ekologicky škodlivým hovězím. Nezřízeně konzumují zeleninu, rýži a kukuřici coby nejméně škodlivé produkty z hlediska změny klimatu.

Britští obhájci „práv zvířat“ aktivně podsouvají veřejnosti myšlenku totálního veganství a nahrazení všech masných výrobků ve školních a studentských jídelnách sójovým „masem“. Americké společnosti jako Memphis Meats, SuperMeat a Mosa Meats již prodávají maso vypěstované chemicky v laboratoři.

I některé nadnárodní korporace již flirtují s myšlenkou odmítnutí škodlivého masa. IKEA nedávno oznámila inovaci ve výrobě svých tradičních masových kuliček – nyní nebudou vyráběny z běžného masa ale – z červů. Jídelníček v restauracích IKEA doplní také burgery z řepy. Vždyť vědci již potvrdili vysoký obsah bílkovin a vitamínů v doplňkových produktech potravin vyrobených z hmyzu.

Požereme se navzájem?

Další a další Overtonova okna se otevírají pomalu, ale jistě. Tudíž prohlášení dalšího vědce – švédského behavioristy Magnuse Söderlunda – už nevyvolalo ani zasloužený šok. Na Gastrosummitu, který se konal začátkem září ve Stockholmu, si Söderlund připravil zprávu s názvem „Jídlo budoucnosti: Červi, kobylky nebo lidské maso?“ A z vyjmenovaných alternativ bez váhání upřednostnil tu poslední.

Podle Söderlundova názoru, který je již široce rozšířen ve švédské televizi a dalších médiích, „je čas probudit lidi, aby si uvědomili, že je třeba jíst lidské maso.“ Vědec považuje tabu o kanibalismu za konzervativní předsudek. Nevyzývá sice ještě zabíjet lidi, pouze navrhuje jíst jejich mrtvoly – to by mělo výrazně snížit celkovou „uhlíkovou stopu“ v atmosféře.

Nelze říci, že šokující nápady Söderlunda představují cosi nového pod sluncem. „Progresívní vědci“ začali bojovat proti „konzervativním předsudkům“ ohledně kanibalismu už dávno. V sedmdesátých letech se profesorka na kalifornské univerzitě v Santa Cruz Laurel Foxová oddala vědeckému výzkumu kanibalismu. Výsledky svého pozorování hmyzu rozšířila na lidskou společnost a naznačila, že podobné „stravovací návyky“ docela „přirozeně“ existují u primitivních společenství a poskytují jim nejméně 10% potřebných bílkovin.

Revoluční přístup Laurel Foxové byl v osmdesátých letech rozvinut americkým environmentalistou a specialistou na škorpióny Gary Polisem. Ten do teorie kanibalismu vnesl mnoho nového. Ukázal, že k pojídání jedinců svého druhu jsou náchylnější samice a že kanibalismus pomáhá udržovat přiměřený stav jedinců ve smečce nebo kmeni – což je velmi prospěšné pro životní prostředí.

 

Čtěte ZDE: Kanibalismus: Další stupeň multikulti? Po homosexualismu a pedofilii přijde další progres. Necháme se postupně vykastrovat jídlem? S hovězím je prý třeba skoncovat. Také muslimům naproti. On vás ten smích přejde…

Blahodárný kanibalismus

Kanibalismus se postupně stává módním tématem. Přední vědecké časopisy publikovaly podrobné zprávy o Korowajích žijících na západě ostrova Papua-Nová Guinea – o posledním kmeni na Zemi, který tento „obyčej“ stále ještě praktikuje. „Kanibalové v přírodě jsou mnohem běžnější věcí, než jsme si dříve mysleli,“ uvedl známý vědecký internetový portál.

V roce 2017 završil svůj výzkum Benjamin Van Allen z kalifornské univerzity v San Diegu. Svou práci zahájil také studiem hmyzu – motýlů, můr a brouků pod názvem „mouční chrousti“. Velmi brzy si všiml, že mezi jeho pokusnými exempláři se rychle zastavily všechny epidemie, pokud se navzájem požírali, čímž ničili nositele viru.

Van Allen a vedoucí jeho laboratoře profesor Brett Alderd rozšířili svá pozorování na všechna zvířata a konečně i na člověka. Jejich práce, publikované v předních amerických vědeckých časopisech, se snaží dokázat, že pojídání jedinců vlastního druhu může zastavit nebezpečné epidemie a dokonce jim zabránit. „Pokud jde o kanibalismus,“ říká Elderd na webových stránkách univerzity v Louisianě, „zde poněkud rozšiřujeme paradigma.

A paradigma se rozšířilo opravdu rychle. Nyní Magnus Söderlund vykládá širokému veřejnosti ve švédské televizi, že v blízké budoucnosti mohou nastat situace, kdy lidé budou muset jíst mrtvoly. „Nechuť jíst lidské maso je problém, který lze vyřešit postupně, krok za krokem. Budeme jednoduše nabádat lidi, aby si to vyzkoušeli,“ prohlašuje Söderlund.

Maso nebude?

Klimatické výkyvy a periody jsou ve skutečnosti na lidské činnosti nezávislé. Kolísání teplot dokonale zapadá do schématu klimatických jevů, které na planetě probíhají odjakživa. Zato hospodářská krize (již nikoli cyklická, ale uměle vyvolaná, pozn. PP), která může brzy postihnout celou planetu, se zdá být opravdu hrozivá. Možná právě na ni připravují „kanibalističtí“ progresivní vědci na Západě bývalou „zlatou miliardu“.

Zběsilost klimatického „greténismu“ by mohla být úsměvná, kdyby se za ní neskrývalo vážně míněné odhodlání západních elit zničit tradiční způsob života manipulovaných lidí. Přivést je do úzkých, aby se začali třást o holou existenci a byli ochotni dělat nepředstavitelné věci. Zvolna legalizovaný kanibalismus je v tomto směru z mnoha hledisek vynikajícím testem: překračuje již i ty nejzákladnější principy lidství a dělá z nich toliko „průmyslovou“ položku.

Pokud se podíváme u nadnárodních obchodních řetězců do regálů s masem, najdeme tam již nyní ceny hovězího, ale i vepřového, jaké by ještě před rokem byly nemyslitelné. Zdražování masa postupuje takovým tempem, že v brzké době bude maso pro příjmově slabší vrstvy obyvatelstva prakticky nedostupné. Hrátky s eutanázií rovněž naplno pokračují. Nedávné soudní osvobození nizozemské lékařky, která zabila svou starou pacientku, přestože si „asistovanou sebevraždu“ na poslední chvíli rozmyslela a nechtěla ji, je jen dalším kamínkem do této děsivé skládačky. 

A tady už veškerá legrace s pomateným klimatickým alarmismem končí. Oni jsou opravdu rozhodnuti lidstvo „zredukovat“ vyvražděním. Kanibalismus není jen otevřením dalšího Overtonova okna ale skutečné brány do pekel.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist