Šéf OSN nařizuje světovým vůdcům: Vyhlaste stav klimatické nouze nebo přijdou katastrofické důsledky

Uveřejněno dne 23 dubna 2021 000 10:27

Každý světový vůdce musí okamžitě vyhlásit „stav klimatické nouze“ nebo přijdou „katastrofické“ důsledky, varoval v sobotu šéf OSN Antonio Guterres.

Tento portugalský socialista promlouvající při zahájení summitu Klimatických ambicí pořádaném online k připomenutí pěti let od Pařížské úmluvy varoval, že současné závazky národů „zdaleka nestačí“ a jsou pro tento globalistický orgán rozhodně nepřijatelné.

Tohoto shromáždění organizovaného Británií, OSN a Francií se účastnilo asi 70 hlav států. Předestřeli široké nové sliby a závazky na omezení uhlíku, ale poskytli jen velmi málo – pokud nějaké – údaje o tom, jak by toho šlo dosáhnout.

„Pokud nezměníme kurz, můžeme směřovat ke katastrofálnímu nárůstu teplot o více než 3,0 stupně za toto století,“ říkal Guterres.

Guterres prohlásil, že národy G20 utrácí ve svých záchranných balíčcích na zotavení po koronaviru o 50 procent více na sektory spojené s fosilními palivy, místo aby to dávaly na nízkouhlíkovou energii.

„To je nepřijatelné. Nemůžeme těchto zdrojů zneužívat, abychom vázli v politikách, které zatíží budoucí generace horami dluhů k podlomené planetě,“ řekl přes video-hovor, když se vracel k tématu, k němuž se vyjádřil už během prvního prosincového týdne.

Guterres na země, co už oznámily cíle nulového čistého uhlíku, naléhal, aby své sliby splnily a v souladu s vědou zrychlily škrcení emisí.

„Je třeba, aby každá země, město, finanční instituce a společnost přijala plány k dosažení nulových čistých emisí do roku 2050 a začít s jejich realizací teď hned, včetně stanovení jasných krátkodobých cílů,“ dodal.

Jednou z oblastí, ve které se na tomto shromáždění dosáhlo malého pokroku, byla otázka financí. Bohaté země podle Pařížské smlouvy slíbily od roku 2020 mobilizovat 100 miliard $ ročně, ale závazek vydávání peněz převážně ignorovaly.

Guterres už řekl, že čeká, že Joe Biden v Bílém domě poskytne konečně peníze amerických daňových poplatníků k nápravě tohoto nedostatku peněz.

Kamala Harris souhlasí a doslova počítá dny, když už Joe Biden zavede USA zpět do této úmluvy.

Sobotní varování o nadcházející klimatické zkáze přichází jen týden poté, co Guterres vydal podobnou předpověď, o které už Breitbart News referoval.

Při té příležitosti řekl, příroda je odhodlána lidstvo zničit záplavami, hladem, požáry a mory, kdy prorokoval, že nastal konečně čas, abychom se vzpamatovali a vyrazili na cestu velkého klimatického a ekonomického restartu.

Omar Messinger-Pool/Getty

SIMON KENT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist