Proč si zelení myslí, že můžou lhát a kašlat na zákony?

Uveřejněno dne 30 července 2021 000 9:22
Šéfka německých Zelených Annalena Baerbocková se tak moc touží stát německou kancléřkou, že zfalšovala vlastní životopis, v němž si záměrně vylepšila vzdělání, profesní zkušenosti a přidala členství v mezinárodních organizacích.

Tedy ne, že by v politice šlo úplně o výjimku. Také někteří naši politici opisují diplomové práce (Malá), získávají velmi pofidérní akademické tituly (Hašek), nebo si je úplně vymýšlejí (Kalvoda). V tomto směru se Baerbocková jen přidala do party, i když je to tedy spíš banda.

Jde spíše o to, že zelení (nemyslím tím vyloženě stranu zelených, jako spíš ekoaktivisty a ještě spíše levicové progresivisty) mají obecně jakýsi zvláštní pocit nadřazenosti, který jim podle jejich názoru dovoluje dělat, cokoli se jim zlíbí, bez ohledu nejen na ostatní, ale i na zákony a pravidla slušného chování.

Takže šéfka zelených si vylže svůj životopis, vedení pražského magistrátu zavře nábřeží pro auta, i když je Městská část Praha 1 jednoznačně proti, a nějací aktivisté si vylezou na rypadla v uhelných dolech, které kvůli nim musejí přerušit práci. Samozřejmě každý příběh je úplně jiný, ale spojuje je neuvěřitelná arogance těchto lidí, kteří jsou přesvědčeni, že na rozdíl od většiny zabedněnců jsou oni osvícení ilumináti, takže mají plné právo své vidění světa klidně i násilím vnucovat ostatním.

Stačí se podívat, jakým způsobem vysvětlovali své počínání oni aktivisté z rypadla, kteří nelegálně vnikli na soukromý pozemek a tam znemožňovali firmě (v tomto případě polosoukromé ČEZ, konkrétně její součásti Severočeským dolům) její zcela legální podnikání, čímž samozřejmě způsobili finanční škodu. Navíc kvůli nim museli zasahovat policisté, kteří možná v tu chvíli mohli pomáhat či zachraňovat nějaký život jinde. Aktivisté jsou ale přesvědčení, že mají na své porušování zákona jakési svaté právo.

Posuďte sami: Aktivisté zablokovali rypadla, protože nechtějí nečinně přihlížet, jak se dál těží a spaluje uhlí. Aktivisté zdůrazňují, že uhlí je největší zdroj emisí a skleníkových plynů, což přispívá ke globálnímu oteplování. Prý jim nezbývá než obsadit rypadla, vyzvat k občanské neposlušnosti a dalším druhům boje za klimatickou spravedlnost.

Tohle je neuvěřitelné. Dnešní doba je mj. naprosto unikátní v tom, jak obrovskou svobodu a šíři legálních možností k nejrůznějším protestům a vyjádření vlastního názoru poskytuje. Tedy alespoň u nás v České republice. Pokud někdo překračuje zákon a dělá to navíc vědomě, úmyslně a opakovaně, měl by za to být potrestán. V opačném případě bychom zde místo právního státu měli anarchii.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist