Doktrina o oteplování je výsměch rozumu

Uveřejněno dne 16 května 2011 000 13:06

goVáclav Klaus opět promluvil o oteplovací ideologii a dle diskusí pod články o jeho projevu na mezinárodní konferenci o klimatu v Cambridgi se národ opět rozštěpil vedví. Jedni za ním stojí a v podstatě souhlasí s jeho závěry, ba dokonce jsou pyšní na to, že máme prezidenta, který nejde se stádem a druzí, kteří ho zatracují do horoucích pekel jako apoštola zla, senility a co já vím čeho ještě.

Přitom by stačilo, abychom si uvědomili tři věci:

1. Země je v množství chemických prvků v podstatě uzavřený systém. Rostliny a živočichové, kteří nám svým zánikem v prehistorii vytvořily fosilní paliva, spotřebovali během svého metabolismu na stavbu svých těl mimojiné uhlík v nějaké formě. Tím jej odebraly z atmosféry, z půdy, konzumací jiných živočichů (kteří jej taky museli někde vzít) atd. Nyní tato paliva spalujeme a tím je vracíme zpět do oběhu. Je prokázáno, že tam, kde je největší objem exhalací dochází k nejrychlejšímu růstu rostlin a tedy k největšímu přírůstku biomasy (ahoj Kačenko). CO2 není znečišťovatel, je to přírodní, životu prospěšný plyn. Podívejte se na přiložené video. Je to záznam experimentu růstu dvou rostlin stejného druhu (vigna čínská) v atmosféře s rozdílným obsahem CO2. Jedné rostlině byl obsah CO2 zvýšen o 180% oproti normálu. Tato rostlina měla na konci pokusu o 44% biomasy více než rostlina rostoucí v menším množství CO2 v atmosféře

2. Tzv. globální oteplování je v první řadě byznys a to byznys strašně pokroucený a nepřirozený, který škodí v prvé řadě nám, Evropanům. Obchod s CO2 povolenkami (tzv. cap´n´trade) je naprosto chorý výmysl likvidující i ty zbytky průmyslu, které na starém kontinentě ještě zůstaly. Učebnicovým příkladem budiž příběh jedné slévárny tuším z Birminghamu v UK. Slévárna pochopitelně čmoudila a tedy obdržela od našich osvícených šéfů EU určité množství CO2 povolenek. Slévárna patřila koncernu Tata z Indie. Koncern Tata rozhodl, že slévárnu v Birmighamu zavře, tím nebude na území EU čmoudit a nepotřebné povolenky prodá. Za stržené peníze postavil koncern zbrusu novou slévárnu v Indii, kde ještě nepřišli o zdravý rozum a nějaké povolenky jsou jim ukradené. Efekty? Ztráta pracovních míst v Británii a tím i ztráta know how, vytvoření pracovních míst v Indii a nulový efekt na množství čmoudíků vypouštěných do atmosféry. Koncern Tata nestál přesun výrobní kapacity ani zlámanou grešli. Zaplatili jsme jim to my.

3. Jako u všeho je potřeba si položit otázku Cui bono? neboli Komu ku prospěchu? Na obchodu s povolenkami samozřejmě bohatnou určití lidé. Jedním z nich je Al Gore, kterému se podařilo zmanipulovanou interpretací grafu korelace teplot a obsahu CO2 radikalizovat naivní mládež a přesvědčit politiky, že je potřeba panikařit. A jak že to bývalý viceprezident USA zmanipuloval interpretaci grafu? Obrátil pořadí. Stačilo říct, že když roste obsah CO2 v atmosféře roste i teplota. Problémem je, že je to opačně. Nejdříve roste teplota např. zvýšenou solární aktivitou, tím se z oceánů začne uvolňovat ve vodní mase rozpuštěný plyn a tím dojde k růstu jeho objemu v atmosféře. Jak primitivní. Ale jak účinné. Al Gore je první uhlíkový dolarový miliardář a samozřejmě, když jede na konferenci o klimatu například do Cancúnu, tak se z letiště, kde přistál jeho privátní jet, přesunuje výhradně v koloně silných opancéřovaných vozů se závratnou spotřebou, a když na něj někde tyto vozy čekají, mají celou dobu zapnutou klimatizaci, aby se šoféři a ochranka neuvařili a aby Al nastoupil do příjemně vychlazeného prostředí. On samozřejmě ví, jak to je. Takže ho ty exhalace nijak netrápí. I naše evropská politická aristokracie je na tomto nesmyslném typu obchodu osobně zainteresována. Proto ignorují všechny možné aféry o manipulacích s daty a dál razí svou doktrínu tvrdíce, že jsou spasitelé. Takových už bylo a vždycky to dopadlo blbě.

Chraňme si životní prostředí, ale přestaňme si arogantně myslet, že jsme schopni ovlivnit přírodní globální procesy. Uvědomme si, že obýváme tenounkou vrstvičku z celé masy této planety. Země má poloměr 6 000 km. My obýváme její povrch, hrabeme se v zemi a létáme letadly, jestli se celkově bavíme o 20 km silné vrstvě, pak se jedná o 0,33% jejího poloměru. Kdo má stále pochybnosti, ať si například zajede na některou činnou sopku. Zjistí tam, jak jsme vůči přírodním silám malí a bezmocní.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist