LADIK VĚTVIČKA: TO SE VAM POVEDLO, HERR FIALA, ZNIČIT ČESKU EKONOMIKU PŘES CENY ENERGII

Uveřejněno dne 22 prosince 2023 000 8:00

Teda Herr Fiala, voni sou hlava, vašnosta! My zme vam v lancmančaftu moc nevěřili, když ste řikal, že ty vzpurne Čechy zlikvidujou přes jejich nejsilnějši stranku – energetyku.

Ale oni to neprohlidli, pitomci! Taci duraci to su. Vyborně, Herr Fiala, když zme vas kdysik v Aspenu vybirali, netušili zme, jaky skvěly kadr z vas vyroste, ale naše usili se vyplatilo.Tak zme slyšeli, že posledni vysoka pec v Nove huti Klementa Gottwalda před měsicem vyhasla. Skvěle, Herr Fiala. A ti pitomci ještě měsic věřili, že ide o planovanu odstavku, to su blbci, co?

No, dneska už jim to asi došlo, když přiznali, že dluži dvě milijardy enem za energie.

Dvě milijardy, Herr Fiala, to neni jak prace s buzolou!

Dobře ste to zrobil. Z teho se už nevzpamatujou a Ostravsko tež ni. Bo všeci vime, že Třinecke železarni su dalši na řadě.

Ovšem nejkrasnějši je, Herr Fiala, jak ste dokazal zblbnut ty lidi, keři si ani nechtěju připustit, že to je vaša robota. Nebuďte smutny. My vam vaše služby nezapomeneme.

A fčil se společně zasmějme dyskuznim přispěvkum, kere piše nami zblbnuta mlada generace, keru fčil vypušťaju vaše unyverzity, Herr Fiala:

„Co ma řešit vlada? Je to sukroma firma. Jestli tam je tunel, ma to řešit kriminalka. A odboraři, jestli chtěj vyrabět, ať si to zkusi kupit…“

„Nekompetentní vedení a špatná restrukturalizace firmy vyústily až do dnešních problémů. Jen doufám že stát nedá ani korunu. Stát nemůže garantovat neschopnost firem.“

„A vláda s tím má dělat co? Dát do toho prachy, nebo co očekávají? Je to soukromý podnik, majitel si peníze převedl jinam, tak co s tím má vláda dělat?“

„To zase bude Rajchl vyřvávat, že za to může Fiala…“

Ovšem, abysem nebyl byval nekončil negatyvně, tu je cosik k zamyšleni, Herr Fiala:

„Takhle dopadnou všechny společnosti s vysokou spotřebou energie. Pokud se bude rozšiřovat nesmyslný systém CO2 povolenek, které nemají pevnou cenu, ale nesmyslně se z toho udělala investiční komodita, tak to bude zabíjet stále více firem.

Likvidujeme poslední zbytky vlastní výroby. Místo abychom vyráběli, tak raději vše dovezeme z Činy.

My se tu budeme plácat po ramenou, jací jsme ekologové a přitom budeme ve všem závislí na neekologicky vyrobených produktech z Asie. Krásné pokrytectví.“

Lászlo Zweig, hlasatel denika DAS, München, 15. prosinca 2023, Deník TO

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist