Nový ekoteroristický zákon

Uveřejněno dne 18 ledna 2012 000 11:39

zakonDlouho jsem tomu nechtěl věřit, ale Česko má fakt nakročeno k policejnímu státu a já začínám mít obavy. Nějaká „moudrá“ hlava přišla s nápadem, že policisté budou mít právo vstupovat do bytů v případech, když budou mít podezření, že doma týráte zvíře. To je skandální!

Pikantní na tom je, že v případě obav z toho, že je doma mučeno nebo zneužíváno dítě, strážci zákona k Vám nesmí. Jestliže však budou mít podezření na týrané zvíře, tak ano. To je proti zdravému rozumu a já mám obavy ze zneužití tohoto policejního práva. I když v tomto případě se nejedná o právo, ale svévoli.

Mnoho z nás má doma nějaké to zvíře, já například morče a dva osmáky, o které pečuji vzorně, protože je mám rád. Ale stane se, že se s někým třeba pohádám v hospodě, on se mně bude chtít pomstít, zavolá na polici, a tam nabronzuje, „Ziegler doma trápí morče a osmáky, zakročte.“ A co bude dál, policie bude mít podezření a bez povolení soudu ke mně vyšle zásahovku?

V článku 12 odstavci 1 Listiny základních lidských práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku se píše: „Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí.“ V odstavci 3 téhož článku se pak uvádí, kdy může být zákonem dovoleno narušení nedotknutelnosti obydlí. Obecně se v něm píše, že se tak může stát, když je to nutné pro ochranu života nebo zdraví osob. To bych chápal například v případě zásahu hasičů při ohni, kdy je nutné vytáhnout lidi z domu před ohněm, ale vniknutí do bytu kvůli pouhému podezření na týrání zvířete do toho nepatří.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist