Fanatičtí ekologisté a zmatení lékařští vyděrači

Uveřejněno dne 1 února 2011 000 15:20

ledovecNa první pohled by se mohlo zdát, že ekologisté, prosazující nejrůznější ptákoviny jako větrníky, solárníky, biomasu a podobně nemají se zmatenými lékařskými vyděrači nic společného. Ale pravý opak je pravdou, společný mají svůj hurápřístup k řešení problémů.

To co předvedli ekologisté v uplyulém desetiletí, je zralé ke shrnutí. Samozřejmě laickému, protože mám i jiné starosti než ta zvěrstva neustále sledovat a komentovat. Ale jedna věc je jasná. Za vynaložení velkých finančních nákladů a při způsobení značných ekologických škod je dosažený výsledek zápporný. Přínos skoro žádný, náklady a škody obrovské.

Takovým evergreenem ekologistických aktivit byly před několika lety větrné elektrárny. Jistě, energie větru je zdarma a je samozřejmě obnovitelná. A kdyby se elektrická energie dala skladovat tak, jako voda a větrný mlýn někde přečerpával vodu tak, jako kdysi z vysoušených nizozemských polderů, pak by bylo vše v naprostém pořádku.

Ovšem, elektrická energie se skladovat nedá (kapacita baterií bývá vždy jen na krátkodobý nouzový provoz a přečerpávacích elektráren je málo, jsou drahé a jejich výstavbu blokují ekologové) a proto vedle větrníků stejně musí jet klasické zdroje a energie z větrníků vykupovaná za dotované ceny slouží jen a pouzez ke státem garantovaným ziskům „zelených podnikatelů“.

O solární energii toho bylo napsáno víc než dost. Problém způsobil souběh dvou faktorů. Jednak to byla prudce klesající cena solárních panelů, kterou naše úřady vůbec nevyhodnotily a pak také to, že pro větrník je potřebná větrná poloha, kterých je málo, zatímco slunečných poloh je mohokráte více a tak ve vidině vysokého zisku rostly ty elekrárny jako houby po dešti a udělaly z nás „Zem dojných eko-solárních krav s vysokými ročními výnosy“.

Dalším oborem, ve kterém jak se zdá, vylili ekologisté s vaničkou i dítě, je ta slavná biomasa zasloužilé zelené matky Káči Jau Jau. Tady asi opravdu byl bohulibý záměr využít dřevní odpad místo fosilních paliv. Ale, jak už to bývá, cesta to pekel je dlážděna dobrými předsevzetími. A povedlo se, v pekle biomasa už je. Nejenže jsou kvůli dotacím na biomasu plundrovány a zbavovány živin lesy, ale jak dnes v ranním vysílání Radiožurnálu plakal nějaký činovník Svazu výrobců nábytku, tak si biomasou pálíme cennou surovinu pro výrobu dřevotřísky.

A zmiňovat biopaliva je již opravdu nošením dříví do lesa. To, že biopaliva více škodí než prospívají, vědí už všichni, ale není to vůbec nic patné. A jak s tím vším ladí ta doktorská akce? Absolutní bezkoncepčností a tím, že od začátku byla postavena na falešných předpokladech a tvrzeních. Česky na lži. Kdo není úplně sklerotický, tak ví, že nejprve šlo o „odchod do zahraničí“.

Kdo nemá hlavu pouze na klobouk, tak věděl, že to je pitomost, že žádný evropský stát a ani všechny státy dohromady, nejsou schopny najednou absorbovat tak vysoký počet lékařů z Česka. Takže toto brzy padlo a hovořilo se o přechodu do soukroma. Jistě, každý lékař si může zřídit praxi za hotové platby. Ale neuživí se, protože lidí schopných a ochotných cvakat „cash“ běžná ošetření krytá zdravotním pojištěním, je mizivě málo. A pro ty ostatní potřebuje lékař smlouvu s pojišťovnou a ty jsou již dávno rozebrány.

A ještě minulý týden si lékaři natřásali peříčka když hovořili o rodičkách, které by neměly kde rodit. To je ale jen účelové vyvolávání paniky, protože 99% dětí klidně mohou odrodit porodní asistentky a i na velký počet rodících žen postačí minimum lékařů pro případ komplikací. A ještě se nesešel týden s týdnem a vše se otočilo o 180° a najednou nejde o to, že lékaři, kteří odejdou budou chybět, ale o to, aby se „odbojníci“ dostali zpět.

Tím je samozřejmě celé to hnutí v troskách. Protože, to nejcennější, co každá taková akce obnáší, je jednota zúčastněných, mušketýrský princip „všichni za jednoho a jeden za všechny“. S tím je myslím absolutní konec a dnešek je přesně tím dnem, kdy ti váhavější, bojácnější a hlavně rozumnější lékaři dojednávají na svých personálních ředitelstvích stažení svých výpovědí.

A těch pár odbojníků, kteří vytrvají? No, ti budou prostě a jednoduše popraveni. Jejich personální ředitelé jim sdělí, že jejich výpověď platí a ať si vyklidí své osobní věci. Někdo může říci, že přemýšlím totalitně, ael takto přemýšlí každá firma, socialistická nebo kapitalistická.

Žádná nemá ráda potížisty a každá se jich ráda zbaví. A toto je příležitost, která se neopakuje a tak asi někteří ředitelé nezaváhají. Lékař, který neumí výžit své kroky, není dobrý lékař, podobně jako nemůže být dobrým soudcem mladý potřeštěnec, který se chtěl soudit s prezidentem republiky.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist