Vypneme elektrárny?!

Uveřejněno dne 1 září 2010 000 9:46

elektrarnaPraha – K iniciativě vyzývající politiky k prosazení ekologických opatření se připojilo už 10.000 lidí. Každý z nich poslal poslancům a poslankyním dopis a vyzval je, aby přijali zákon stanovující, ŽE BUDE ČESKÁ REPUBLIKA SNIŽOVAT EXHALACE SKLENÍKOVÝCH PLYNŮ O DVĚ PROCENTA ROČNĚ. Akci organizuje ekologické Hnutí Duha, připojil se k ní také třeba Václav Havel a další osobnosti.

Jestli to někdo vůbec počítal, tak se jedná od r.2010 do r. 2050 o 40 let po 2%, což je dle mého odhadu jen o málo méně než 80 % snížení produkce skleníkových plynů, což odpovídá přibližně snížení produkce skleníkových plynů, na skoro pětinu toho co je dnes. A tento názor může mít jen ten, kdo nerozumí potřebám průmyslu a nezajímá ho, za jakých podmínek vznikají výrobky, které jako laik bezstarostně spotřebovává. Nikdo Vám nebrání, aby jste si snili svůj sen a kochali se tím, co jste vymysleli s odpuštěním, za nereálný nesmysl jen nám to nevnucujte a nesnažte se zavirovat i naše mozky hned první emotivní nepravdivou větou, kterou někdo opomenul negovat, neboť dle mého názoru.

JE TU PŘÍRODA PRO TO, ABY SLOUŽILA LIDEM A VY TVRDÍTE PRAVÝ OPAK, HNED V PRVNÍ VĚTĚ VAŠÍ HLUBINNÉ EKOLOGIE TVRDÍTE, ŽE ČLOVĚK JE TU PRO TO, ABY SLOUŽIL PŘÍRODĚ, což obecně řečeno, je dle mého soudu blbost, hned v první větě uvažování a i kdyby jste již zcela vše, dále kontrolovali negací a chyb se při myšlení nedopustili, třebas několik let, pořád se Vám myšlením násobí V KAŽDÉM NÁZORU VAŠE PRVOTNÍ CHYBA A VÝSLEDKY VYKAZUJÍ ZNAČNOU CHYBOVOST A NELZE SE O NĚ ANI IDEOLOGICKY OPŘÍT, PROTOŽE JSOU V ROZPORU S NÁZORY VĚTŠINY LIDÍ, KTERÝM JDE PŘEDEVŠÍM O ZÁJMY LIDSTVA a živočichové a rostliny jsou až druzí v řadě.

Chtěl jsem říci něco o blbosti, ale nakonec jsem si to rozmyslel, neboť si myslím, že pokud do r. 2050 snížíme faktickou reálnou dnešní produkci skleníkových plynů o 20%, dá se říci, že to bude úspěch velmi draze zaplacený, při rostoucím množství výroby, obdobně, jako v případě fotovoltaiky,  jestli tomu nevěříte, tak se podívejte, jaké množství skleníkových plynů, při rostoucí výrobě a znalostech nejmodernějších technologií ( což je přibližně jeden z naších hlavních cílů do budoucna a tady máte možnost vidět, jaké tendence bude mít průmysl za 15 let) na obyvatele má tak technologicky vyspělý stát, jako jsou USA.

Mirek Fatrdla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist