Zelení zločinci by rádi opět vydírali příští vládu

Uveřejněno dne 12 června 2012 000 12:30

liskaBrno – Strana zelených (SZ) se chce opět stát parlamentní stranou, dnes v Brně představila pět svých kandidátů do Senátu. Patří mezi ně i bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová nebo zastupitel Chomutova Přemysl Rabas. Jejich ambicí bude vrátit do české politiky férovost, řekl dnes na tiskové konferenci předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Dva kandidáty má SZ společné s jinými stranami, KDU-ČSL a ČSSD. Tři osobnosti jsou nezávislé, nejsou v SZ. „Naším cílem je ustanovit zelený klub senátorů a senátorek,“ řekl Liška. SZ podle něj vybrala osobnosti, které už v životě leccos dokázaly a mají jasné představy, co chtějí v Senátu prosadit.

S přítomnými kandidáty vedli členové Strany zelených v Brně diskusi a oficiálně je zvolili. Podle nezávislé kandidátky za Brno-město Elišky Wagnerové je důležité, aby byly v parlamentu menší strany. „Společnost je ohrožena privatizací nezastupitelných funkcí státu, odmítáním jeho odpovědnosti za ochranu základních práv, jakož i sociálními experimenty s lidskou důstojností,“ uvedla Wagnerová. V Brně se proti ní postaví bývalý primátor Richard Svoboda (ODS) a rektor Vysokého učení technického Karel Rais (TOP 09).

Všichni kandidáti se shodli na tom, že chtějí změnit současné korupční prostředí české politiky. Chtějí také například změnit exekutorský zákon nebo dát obcím pravomoci k omezení prostituce či hazardu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist