Co nám přinesla sněmovna ve fotovoltaice

Uveřejněno dne 15 listopadu 2012 000 15:05

fotovoltaikaTak jsem si přečetl, že zákonodárci přehlasovali prezidentské veto ve věci zákazu instalace jakéhokoliv solárního panelu pro výrobu elektřiny bez povolení a to i na vlastní střeše a bez snahy panel připojit k distributoru elektrické energie. A je tam hned i sankce ve výši 100.000 za neuposlechnutí.

To je zářný příklad toho co by stát neměl vůbec, ale vůbec dělat. Plést se lidem do života i za plotem jejich domova. Bylo by dobré zapřemýšlet nad tím, jestli by to všichni ti, kteří dosud nemají  ani jeden panel na poli, doma a kdekoliv ,neměli podat hromadnou arbitráž pro maření příležitosti šetřit. Je to totiž  z logiky věci zcela stejné, jak když fotovoltaická lobby  poukazuje na to, že pokud by byla zrušena podpora systému , omylem se uvádělo podpora fotovolatické energie, tak by investoři žalovali stát. Záměrně píši systému, protože jak krátká historie ukázala, o podporu fotovoltaické energie vůbec, ale vůbec nešlo a nejde. Jednalo se o zavedení systému, jak jedné organizované a státem podporované   skupině občanů nacpát kapsy penězi.

Jsem bytostně přesvědčen, že přijetím novely zákona, byla naplněna skutková podstata trestného činu zločineckého spolčeni. Jedná se o spolčení distributorů, výrobců elektrické energie a státu namířené proti vlastním občanům, kteří se proti své vůli musí zvůli státu podřídit bez možnosti svou energetickou potřebu řešit vlastním fotovoltaickým řešením. Pod sankcí zakazuje všem, kteří nejsou a nechtějí být součástí jejich systému, aby svou energetickou potřebu řešili dle své úvahy a nejlepšího vědomí a svědomí.

České zákonodárství posledních let vykazuje všechny atributy totalitních režimů, kdy je protkáno zákazy, příkazy,postihy a pokutami, bez jakékoliv snahy positivní motivace.Věřím, že si to bude uvědomovat stále více a více lidí.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist