Paní Dano Drábová, hluboce se skláním

Uveřejněno dne 30 března 2011 000 9:50

danadrabovaVážená paní Drábová, teprve tváří tvář nebezpečí se ukazují skutečné osobnosti, ukazují se důvěryhodní lidé a Vy jste jedna z nich. Asi za mnoho občanů vyslovím upřímné poselství: děkujeme.

Srovnání nesrovnatelné, přesto ho položím na stůl.

Dana Drábová, Margaret Hilda Thatcherová, Angela Dorothea Merkelová

Podle genders studies všechny tři jsou ženy. Ale jaký rozdíl! Zatímco věcnost a serióznost prvních dvou skutečných dam lidi uklidňuje či uklidňovala v okamžiku závažných problémů (třeba Falklandy) třetí se bohužel v případě i nulového nebezpečí chová jako slepice křížená s pštrosem. Nebetyčný rozdíl věcnosti a politikaření, kdy krásně můžeme vidět, jak se potom posléze chová hloupý a tupý dav! (tentokrát německé

Místo, aby v Německu převládla věcnost jako v České republice, vystoupili odborníci jako Dana Drábová a občany věcně informovali, nastává panika, otřesy na burze, Merkelová svými výroky sama panikaří a přispívá k fanatickému běsnění a tupému šíření nesmyslů, ve kterém jsou jako ryby ve vodě zelení ekoteroristé! Mohu s klidem říci, že Merkelová je skutečná politička, tudíž zbabělá a slabá, která nedokáže tvrdě prosadit žádné rozhodnutí, které je v zájmu občanů. Jak se vůbec mohla stát německou „vůdkyní“? A podle toho vypadá EU, podle toho vypadají rozhodnutí, které v EU masakrují euro a podle toho vypadají další stupidní rozhodnutí bruselské enklávy, které vede německá veličina.

Je jasné, že to, co se stalo v Japonsku, se nikdy opakovat nebude. (Pokud nebude konec světa a pak nám všem to bude jedno) Je jasné, že Evropě nic nehrozí a daleko složitější bude odrážet útoky ekoteroristů z řad zelených, než se bránit ohrožení z atomu. Proč Merkelová panikaří a už skoro zavírá elektrárny je čirou záhadou. Je snad nad jiné důležitější volební vítězství v Německu, než ohrožení a životy lidí celé Evropy? Kolik lidí bylo zabito na silnicích či všech hromadných neštěstích a přírodních katastrofách, než výbuchy atomových elektráren?

Je zoufalé, že velké státy vedou zbabělci, kteří proti iracionálnímu zděšení nedokáží razantně vystoupit a věcně dokázat pravdu.

Pani Dano Drábová, jsem velice rád, že jste z České republiky a   že za většinu národa (domnívám se) Vám děkuji, že v době paniky jste na sebe vzala roli, která Vám náleží: převzít zodpovědnost za strach a paniku lidí, kteří nikdy do styku s jádrem nepřijdou a přesto mohou usínat s relativním klidem.

(O stupidních novinářích snad ani psát nebudu. Raději panická smrt, ať je o čem psát, že?)

Petr Pokorný

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist