Blokace dostavby dálnice D8

Uveřejněno dne 30 ledna 2012 000 10:21

dalnice2Aktivity ekologických hnutí kolem dostavby dé-osmičky nejsou prospěšné. Tak zní názor obyvatel Ústeckého kraje. Vyplynul z dotazníků, které dávalo Sdružení automobilových dopravců řidičům na čerpacích stanicích v Lovosicích, Ústí nad Labem a Teplicích.

Proč tak činilo? Stavba dálnice D8 se už od svého počátku potýká se stížnostmi ekologických organizací, které soudně napadají mnohá stavební povolení.

Touto aktivitou dochází k prodloužení stavebních lhůt. Ústecký kraj tak marně čeká na dokončení stavby, která by výrazně odlehčila nadměrné dopravě. Jelikož se podle sdružení Česmad celá situace dotýká motoristické veřejnosti, chtělo jistit její postoj a názory. Akce se zúčastnilo 921 respondentů, kteří odpovídali na otázky ohledně dopravy, ekologie a legislativy. Celých 93% dotazovaných označilo současnou dopravní situaci za přetíženou a nadále neudržitelnou. 78% vidí řešení v dostavbě D8.

Dostavbu D8 komplikuje a protahuje především otázka ochrany životnho prostředí. 83% oslovených vjádřilo svůj kladný vztah k ochraně životního prostředí, přesto si myslí, že aktivity ekologických hnutí kolem dostavby nejsou prospěšné a odsuzují je. Objevily se také legislativní otázky. 40% všech oslovených podporuje změny v zákonech tak, aby omezily aktivity a možnosti těchto ekologických hnutí. A to i přesto, že je jim ekologie blízká. Zbývající většina se k této otázce také nevyjádřila negativně – 58% respondentů odpovědělo, že neví, a pouze 2% by takové změny nepodpořila.

Grizly II (zdroj SM 03 2010)


Komentář: zajímavé na tom všem je že tyto organizace nebylo slyšet když se o výstavbě rozhodovalo. Teď každé prodloužení stavebních lhůt zaplatí každý daňový poplatník kvůli několika jedincum které nezajímá ani názor většiny místních obyvatel. To nás přivádí na myšlenku za koho tyto organizace vlastně bojují?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist