Kšeft jménem globální oteplování

Uveřejněno dne 15 října 2013 000 14:27

Dnešním světem se šíří velké množství moderních pohádek – např. že státní dluhy se nemusejí platit nebo že preventivní očkování nenávratně devastuje bezbranný dětský organismus. Málokterá má ale tak škodlivý vliv jako bajky o lidském zavinění globálního oteplování a to jak na světové životní prostředí, tak na naši ekonomiku.

Někteří „odborníci“ a „klimatologové“ si z globálního oteplování udělali výborný obchod a za pomoci Evropské unie okázale přehlížejí, že klimatické cykly se v průběhu staletí změnily už mnohokrát. Pokud může za tyhle jevy člověk, tak nechápu, proč se v jedenáctém století dalo v Grónsku provozovat zemědělství, a že přes léto nebyly Alpy pokryty ledovcem. Nebo snad v Kanadě roste vinná réva? Kdyby se ovšem tohle prezentovalo, tak by nemělo smysl zadávat grantové výzkumy za stamiliony a pár lidí by nedostalo docentury a profesury. A některé politické strany by už nemohly strašit a maličko by se jim rozpadnul volební program.

Nejen v naší zemi, ale i v celé Evropě se za posledních dvacet či třicet let udělalo pro životní prostředí spousta dobrých věcí – postavily se čističky odpadních vod, na tepelné elektrárny se instalovaly filtry. Opatření z posledních let ale podkopávají evropskou konkurenceschopnost – idea o vývoji high tech technologií a ekonomice založené na službách je sice krásná, ale všichni skutečně nemůžeme být vědci nebo majitelé elektrického mandlu. Cílená likvidace evropského průmyslu sice může blažit zelené dušičky, ale kromě naší nezaměstnanosti a závislosti na čínském dovozu to ještě ničí globální prostředí. Továrna přesunutá třeba z Itálie dodržovala už teď náročné ekologické normy. Nyní se však zboží vyrábí řekněme v Indonésii, kde na jakoukoliv ekologii totálně kašlou a emise jsou třeba desetinásobné. Pomysleli na tohle páni „ekologové“?

Nakonec se tedy ještě budeme třást, že na nás budou zase vyvíjet nátlak kvůli jaderné energetice. Ekoteroristé získali značné sebevědomí v Německu a do Temelína už to není daleko. Zase budou mít prostor v médiích a budou nás varovat před tsunami, které by smetlo chladící věže dukovanské elektrárny. Jestlipak budou ti lidé připomínat, že šílené bruselské experimenty nás stojí desítky miliard na solární dani? A vzpomene si někdo na biolíh v benzínu, když řepka devastuje českou krajinu a křišťálově čistý pan Babiš na tom vydělává miliardy?

Úkolem našich zástupců nejen v Poslanecké sněmovně, ale i Bruselu, by měla být obrana zájmů našich občanů. Pod tím si rozhodně nepředstavuji jenom tupé přebírání legislativy. V Evropě je víc států, které mají v těhle věcech rozum, a které si nenechají diktovat od ekoteroristů a eurohujerů. Musíme tedy doufat, že tento rozum nakonec převáží a solární panely s biolihem se už nebudou opakovat. Pokud ano, tak negativa Evropské unie začnou jednoznačně převažovat a Brusel nebude novým Římem, ale spíš novou Moskvou.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist