Experty na změnu klimatu uvěznil led o síle čtyř metrů

Uveřejněno dne 6 ledna 2014 000 13:33

Vědci z expedice do Antarktidy, kteří se zabývají změnou klimatu, nemohou od vánočního rána pokračovat v cestě, protože jejich loď byla uvězněna v ledu. Televizní a rozhlasové stanice přesto téměř ignorovaly skutečné poslání této expedice.

Tyto stanice, jak se zdá, zapoměly, z jakého důvodu byla ruská loď, Akademik Šokalskij, na cestě do Antarktidy. Od té doby, kdy došlo k uváznutí lodi, tedy od 25. prosince, pouze jedna stanice z 23, ve svých ranních a večerních zprávách zmínila, že podstatou této mise bylo zkoumání změny klimatu. Do této doby byly, vzhledem k rostoucí síle ledu a povětrnostním podmínkám, neúspěšné již tři pokusy o záchranu této lodi.

Podle ranního vysílání stanice ABC, 30. prosince, „Good Morning America“„by led mohl být silný až 13 stop“ (téměř 4 metry –p.p.). Namísto toho, aby tyto stanice informovaly o skutečném důvodu expedice, zmiňují se o lidech uvězněných v ledu jako o „pasažérech“, „stopařích“, či dokonce jako o „turistech“, aniž by zmínily změnu klimatu. Chris Turney, který je vedoucím této expedice, je profesorem pro klimatickou změnu na Univerzitě v Jižním Walesu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist