Od doby vyhlášení oteplovacího poplachu v roce 1988 vykazují evropské zimy jasný trend ochlazování

Uveřejněno dne 28 listopadu 2014 000 14:42

Přesně podle harmonogramu začne zima se svým skutečným debutem na konci tohoto týdne, jelikož studené masy vzduchu se tlačí na západ do Střední Evropy, jak to tady píše německý meteorologický portál donnerwetter.de.

To pro ty, kdo ignorují oteplovací hysterii v médiích a sledují skutečně pozorovaná data, to není žádné překvapení. Dnes podleEvropského institutu pro klima a energii (EIKE)zde uvedená data z DWC, tj. z německé národní meteorologické služby, ukazují, že zimy v Německu se významně ochlazují spolu i se zimami v Rakousku už skoro tři desetiletí – ať si rostou emise CO2, jak chtějí. Pokud by snad měl CO2 nějaký oteplující účinek, tak ten nebyl od výpovědi Jamese Hansena před Kongresem v roce 1988 ve Střední Evropě vidět! (Poznámka překladatele: Výpověď alarmisty Hansena je mnohými považována za oficiální zahájení hysterie s vybájeným antropogenickým globálním oteplováním.)

Střední zimní teploty v Německu padají už od té doby, kdy učenec z NASA James Hansen v roce 1988 varoval před prudkým oteplováním planety. Graf: Josef Kowatsch, EIKE.

EIKE rovněž prezentuje graf středních zimních teplot pro Německo od roku 1882. Na něm vidíme dlouhodobý trend s jemným vzestupem.

Střední zimní teploty v Německu na základě dat DWD.

EIKE ale dodává, že pro to jemné oteplení existuje dobré vysvětlení:

„Toto oteplení lze zdůvodnit převážně jako důsledek účinku městských tepelných ostrovů. Německo se za výše uvedené období značně změnilo. V porovnání s daleko menšími a daleko méně četnými tepelnými ostrovy v tehdejší době, jsou dnešní tepelné ostrovy daleko expanzivnější a vytváří celé tepelné zóny. A stanice pro povrchová měření jsou v roce 2014 umístěné jinde, než byly před 130 lety. Ty lesní boudy na kraji divočiny a nevytápěné kláštery už dávno neexistují. Měřící stanice, které působí často pod stejnými jmény, se přemístily dovnitř tepelných ostrovů, kde žijí lidé, a v zimě mohutně topí. A jsou tu rovněž meteostanice u přistávacích drah našich letišť vyhřívaných horkými výfuky z tryskových motorů, které před 130 lety neexistovaly. Všechny domy se vytápí úplně celé celý den, a ne jen 2 či 3 místnosti jako před 50 lety. To platí jak pro Německo, tak pro Rakousko. Dnešní teploměry prostě měří i člověkem přidané teplo kromě toho přírodního.“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist