Stanovisko IVK ke dni 2. 8. 2016: Nová iniciativa vědců proti alarmismu doktríny globálního oteplování

Uveřejněno dne 15 srpna 2016 000 9:23

Dne 1. srpna 2016 byla celosvětově oznámena nová iniciativa vědců (www.clexit.net) proti zhoubným důsledkům politiky, která vyplývá z dohod některých mezinárodních konferencí (zejména té poslední pařížské) a z členství v mezinárodních organizacích (jako je OSN a EU), jejichž cílem je zhoubné přiškrcení ekonomické aktivity na celém světě.

Iniciativa se jmenuje CLEXIT (po vzoru BREXIT), čili klimatický exit, a vyzývá státy k neratifikování těchto mezinárodních dohod a k opuštění těchto organizací. Iniciativa má desetičlenný CLEXIT Committee, v jehož čele je Brit Christopher Monckton (v roli předsedy, či prezidenta) a Američan Marc Morano (v roli jeho zástupce). Tajemníkem výboru je Australan Viv Forbes. Čestným patronem výboru a celé této aktivity je Čech Václav Klaus. Teď už skoro třeba dodat Václav Klaus starší.

Zakládajících členů je 62 (ale členové pořád přibývají). Mezi nimi i další Čech, fyzik Dr. Luboš Motl, a celá řada známých vědců z různých zemí světa, již léta bojujících s klimatickým alarmismem – jako C. Idso, I. Plimer, T. Ball a další.

I když IVK nemá iluze o tom, že výzvy tohoto typu změní svět, přesto tuto iniciativu vítá a považuje za čest, že byl jeho zakladatel jmenován „patronem“ této iniciativy. Od roku 1992 je to již čtvrtá iniciativa tohoto typu a my věříme, že přispěje k tomu, aby někteří „skeptici“ mezi širokou veřejností, lidé zdravého rozumu, viděli, že se svými názory nejsou osamoceni. Věřím i tomu, že se snad i někteří politici začnou tímto tématem více a hlouběji zabývat.

IVK

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist