Ekotendr odmítají hlavně oranžoví a zelení zloději

Uveřejněno dne 4 října 2011 000 11:12

ekologie„Obří“ ekotendr je zakázka, která se v našich zeměpisných šířkách nevypisuje každý den. Není tedy divu, že vyvolává řadu emocí.

Jeden by nevěřil, kolik je v naší zemi odborníků na řízení velkých projektů, na financování likvidace ekologických zátěží a na jejich problematiku vůbec. Jelikož je zbytečné v naší hysterické, mediálně zfanatizované a „protikorupční“ společnosti vysvětlovat proč je výhodnější takovou zakázku zadat jednomu uchazeči (respektive sdružení), nebudu se tím ani zdržovat.

Proti ekotendru jsou protikorupční inkvizitoři z ABL, kteří korupci s úspěchem praktikují při zajišťování loajality poslanců, část ODS z bohužel ryze populistických pohnutek, ale především z parlamentních stran socialisté a komunisté (ti jsou ostatně proti všemu a proti všem) a z mimoparlamentních stran potom ekoteroristé sdružení ve spolku jménem Strana Zelených.

A právě oranžoví a zelení jsou proti ze zcela zištných (žel pochopitelných) důvodů. Tím základním důvodem je to, že o této zakázce nerozhodují. Kdyby totiž o ní rozhodovali a mohli ovlivnit, kdo bude zhotovitelem, nevadila by jim cena ani desetkrát vyšší. Je nad slunce jasné, že v takovém případě by buď zakázku dostala firma buď napojená na zelené aktivisty nebo firma patřící někomu z příbuzných pohlavárů ČSSD. V obojím případě by potom nezanedbatelná částka z hodnoty ekozakázky skončila ve stranické pokladně SZ nebo v Lidovém domě.

Ve světle těchto skutečností potom dostává „všelidový“ odpor k obří zakázce mnohem jasnější obrysy. Proto by bylo rozumné, dříve než něco paušálně zavrhneme, trošičku více se zamyslet nad skutečným stavem věcí a nad pohnutkami, které vedou odpůrce k tomu, že jednají, tak jak jednají.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist