Klima: fakta, prognózy, předpovědi …

Uveřejněno dne 22 července 2014 000 10:41

….a brzy také věštění z křišťálové koule? To by se člověku mohlo zdát, pokud se v současné době podívá do domácího a mezinárodního tisku, na téma ,,klima“. Je tam všechno: Od zhroucení klimatu až k energetickému přechodu, od špatné předpovědi počasí na zítřek, po varování před přírodními katastrofami na rok 2030. Čemu se dá věřit?

A co by k blábolení o klimatu, řekla naše matka Země, pokud by k lidem mluvila srozumitelným jazykem?Koneckonců, ona přežila miliony let i bez samozvaných odborníků na počasí a klima.

Čtenáři naklonění časopisu BILD-Zeitung čtou, že v budoucnu bude stále víc extrémních výkyvů počasí. Současně se meteorologové v Německu hádají, ohledně pozdních varování před bouřkou (víc tady: zu späte Unwetterwarnungen). Co se to s odborníky na počasí a klima děje? Jedna věc je jistá: Úplně jednotní nejsou. A doopravdy něco ,,předpovědět,“ to taky neudělají.

S trochou lítosti, se zpátky na ukončenou kariéru dívá bývalý americký televizní meteorolog Scott Stevens. I když je to vynikající meteorolog, od roku 1990 bylo téměř nemožné udělat přesné předpovědi počasí (sei es ihm seit den 1990er Jahren kaum noch möglich, genaue Wettervorhersagen zu treffen). V současné době se spíš analyzuje současné povětrnostní jevy a jejich příčiny po celém světě. Stále dochází k závěru, že za výkyvy počasí nemůže ani přirozený vývoj počasí ani tzv. CO₂ změny klimatu. Spíše je to globální kontrola počasí pomocí technické manipulace, jako je chemtrails a HAARP. To už ale zažíváme několik let (více tady: Kontrola globálního počasí je kompletní: US-TV-Meteorologe: „Die Kontrolle des globalen Wetters ist komplett).

Pokud jde o závěry a příčinné souvislosti ke změně klimatu a vlivu CO₂, zdá se, že v oběhu jsou víc domněnky než hmatatelné skutečnosti. Geolog Dr. Markus Häring dává jednoznačně najevo, že u rozšířené a opakující se mantry:,,lidé produkují CO2= oteplování klimatu“ (viz tady: „Menschen­gemachtes CO₂ = Klimaerwärmung“) jsou spíše prázdnou floskulí. Takže se nejedná o odolné vědecké poznání. Kdo nezodpovědně argumentuje a zjednodušuje komplexní systém Země: Souvislosti ohledně klimatu Země, zatím nejsou zcela objasněné. ,,Ke koloběhu uhlíku CO2 přispívá člověk jen asi třemi procenty.Nejdůležitější pro emisi skleníkových plynů, je vodní pára, ta je v první řadě je zodpovědná za naše klima.“ říká jednoznačně. Názor, že CO₂  je zodpovědný za změnu klimatu, může být klasifikována jako fatálně chybný závěr.

K tomuto závěru došel také protějšek k politicky zkorumpované IPCC (tzv. ,,klimatická rada“) panel NIPCC (Non-governmental International Panel on Climate Change ), který pracuje čistě vědecky. NIPCC zveřejnila zprávu (zde: Bericht), ve které kousek po kousku vyvrací domněnky IPCC:

Pak by tady nemohla být žádná úzká souvislost, mezi kolísáním teploty za posledních 50 let a spojení lidí s CO2. Země se za posledních 60 let významněji neohřála. Údajně zlé CO2, je základní živinou,nezbytnou pro fotosyntézu rostlin. Zvyšující se koncentrace CO2 v atmosféře pomáhá planetě zezelenat a nakrmit rostoucí lidskou populaci. Vzhledem k současnému obsahu kolem 400ppm, žijeme stále ve světě hladovějícím po CO2. Během kambria, v období před cca 550miliony lety, byl obsah asi 15 krát vyšší a o nežádoucích účincích se nevědělo. Existuje stále víc a víc důkazů, že změny teploty jsou na Zemi řízeny z velké části změnami sluneční aktivity. Příkladem jsou sluneční aktivity v určité klimatické epoše, např. období tepla ve středověku a malá doba ledová z počátku 20.století.

Následkem toho, by odvážné předpovědi klimatické rady při OSN (IPCC) neměly zůstat jen tak stát v prostoru. Je to příliš nebezpečné, spoléhat se na taková neověřitelná tvrzení. Přesto nás vývoj klimatu za posledních 15 letech učí, že se tehdejší prognózy IPPC nenaplnily.

Takže je nejvyšší čas, aby se příběhy a věštění, které nám každý den předkládají, přesně přezkoumaly. Nejsme v tom sami. Hlasy kritických vědců (Die Stimmen kritischer Wissenschaftler), jsou v otázce zdánlivě nevyvratitelného CO₂ paradigmatu, stále hlasitější.

Jedna věc je jasná: V případě, že se rozpadne dosud neověřená teorie CO₂-globálního oteplování, odvine se od toho také oficiální ospravedlnění pro solární geoinženýrství (=chemtrails). Přes to je vidět, jak úzce je spojený problém klimatu s naším tématem. Proto je důležité, abyste svým přátelům a známým na tento problém upozornili a zejména na následující informace (jsou v němčině):

NIPCC: Keine enge Korrelation zwischen Temperatur und CO2

Klimawandel: Wissenschaftler in Erklärungsnot

ZEIT ONLINE: „Der Anstieg der Erderwärmung scheint langsamer zu verlaufen, als die Klimamodelle prognostiziert haben. Wo liegt der Fehler?“

Prof. Dr. Werner Kirstein: „Wo bleibt der Klimawandel?“

„Weltklimarat“ (IPCC) arbeitet intransparent und mogelt nach Kräften! Ein Insider packt aus

ARD berichtet über die Zensur des Weltklimarats (IPCC)

Obama stellt „Klima-Skeptiker“ an den Pranger

Avaaz – Ein trojanisches Pferd schürt Kriege und das CO2-Märchen

WELT ONLINE: „Die CO2-Theorie ist nur geniale Propaganda

DIE WELT: „Vorsicht, Fachfremde beim Umweltbundesamt!“

Ehemalige NASA-Wissenschaftler fordern Umdenken bei der Klimadebatte

James Lovelock: „Wir wissen nicht, was mit dem Klima passiert“ – Warum dann Climate Engineering?

Die CO2-Klima-These wackelt und wackelt

Die CO2-Klimareligion basiert auf den Kondratjew-Zyklus

CO2-Märchen vs. Strahlung aus der Galaxie

Focus: „Aktivität auf Maximum – Sonne steht unmittelbar vor einer Umpolung“

 

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist