Polsko bude vetovat EU návrh na 40% snížení CO2

Uveřejněno dne 21 října 2014 000 9:15

Od GWPF a od Dr. Bennyho Peisera: Nové jednostranné cíle CO2 by ‚zničily evropský průmysl,‘ varuje Polsko.


Skepticismus klimatické změny je v Evropě na vzestupu. Vlády v době, když je EU ekonomicky na kolenou, nepodpoří plánované 40 procentní omezení emisí uhlíku do roku 2030. Polsko slíbilo, že to bude vetovat, čímž hrozí globální dominový efekt.

The Commentator 18 October2014

Pokud bude summit EU příští týden trvat na návrhu Evropské komise na snížení emisí oxidu uhličitého o 40 procent do roku 2030, tak je Polsko bude vetovat, řekl ve čtvrtek místopředseda vlády a ministr hospodářství Janusz Piechociński Polskému rozhlasu. „Pokud bude původní návrh vypadat tak, jako teď, pak Polsko nebude mít na výběr, kromě jeho vetování,“ řekl Piechociński. „Pro polského ministra hospodářství i pro většinu ministrů hospodářství EU je 40 procentní volba, čili zničení poloviny evropského průmyslu, nepřijatelná,“ dodal.

Warsaw Business Journal, 16 October 2014

Podpořme Reformy.cz zakoupením užitkových předmětů včetně oděvních doplňků s tématickou výzdobou, publikací, vlasteneckých samolepek na poznávací značky aj. na eshop.reformy.cz

Polský ministr hospodářství a místopředseda vlády Janusz Piechocinski řekl, že návrh EU na omezení emisí CO2 by „zničil evropský průmysl.“ „Evropa by neměla být naivní a neměla by rozhodovat o ničem, co by poškodilo evropský průmysl,“ řekl ve čtvrtek ráno Polskému rozhlasu Piechocinski.

Polish Radio, 16 October 2014

Největší polská opoziční strana Práva a spravedlnosti (PiS) říká, že by podpořila veto ministerského předsedy Kopacze ke klimatické změně, k němuž má dojít příští týden v Bruselu, pokud by takovýto krok měl poškodit polskou ekonomiku. Neobvyklá solidarita Práva a spravedlnosti s vládou přichází poté, co polský místopředseda vlády a ministr hospodářství ve čtvrtek potvrdil, že pokud na summitu nedojde k žádné změně návrhu EU, tak „Polsko nebude mít jinou volbu než to vetovat.“

Radio Poland, 17 October 2014

Týden před zahájením bruselského summitu o cílech klimatické změny se členské státy nemohou shodnout na různých bodech tzv. rámce pro klimatickou a energetickou politiku do roku 2030. V komentářích ke konceptu závěrečného stanoviska, které tento týden psaly členské státy – z nichž EUobserver viděl 22 – se objevuje nesouhlas ze všeho nejvíce k cílům energetické efektivity a k podílu energie povinně v EU spotřebovávané z obnovitelných zdrojů do roku 2030.

–Peter Teffer, EUobserver, 17 October 2014

Podpořme Reformy.cz zakoupením užitkových předmětů včetně oděvních doplňků s tématickou výzdobou, publikací, vlasteneckých samolepek na poznávací značky aj. na eshop.reformy.cz

Proslov Owena Patersona z GWPF stojí za povšimnutí pro kapitálové trhy, jelikož naznačuje, že současný politický konsensus o energetické politice by se mohl v průběhu událostí měnit. Podle našeho názoru bude veřejná a politická debata nejspíš narůstat, jelikož vnitřní rozpory a nedomyšlené negativní dopady současné politiky budou v průběhu času čím dále zjevnější. My už dávno argumentujeme, že současná energetická politika EU/UK je hluboce závadná, a že společnosti těchto infrastruktur a investoři veřejných trhů by si měli dělat starosti z vyčleňování dalšího kapitálu pro její podporu a prosazování. A tato rada byla v poslední době čím dál více akceptovaná. Konec konců energetická politika, která má jako své dvě vlajkové lodi úspěchů kontrakt Hinkley Point C a větrné elektrárny na moři, se musí nakonec zhroutit pod tíhou vlastní idiocie.

–Peter Atherton, Liberum, 16 October 2014

HURÁÁÁ! Konečně i vyšší politik sebral odvahu říci pravdu o vládních politikách klimatické změny – ty jsou likvidačně drahé, ty nám neudrží svítit světla a jsou záměrně konstruované k tomu, aby trestaly chudé a dále obohacovaly bohaté. To, co potřebujeme, je naléhavé a radikální přehodnocení svých energetických potřeb. Ten neužitečný Zákon o klimatické změně a jeho zcela svévolné a ničivé cíle by se měly stornovat. To trestání chudých a dotace bohatým by už mělo skončit.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist